Imediat dupa finalizarea referendumului liderii partidelor importante de pe scena politica nationala au iesit in fata camerelor de filmat pentru a face declaratii vizavi de dorinta romanilor de a-l pastra pe Traian Basescu in fotoliul de la Cotroceni.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca slaba participare la vot a avut o puternica semnificatie: preocuparile romanilor sint altele decit cele ale presedintelui Traian Basescu.

Mircea Geoana, liderul pesedistilor din intreaga tara, a precizat ca votul de simbata nu-i ofera lui Traian Basescu dreptul de a se bucura, asta pentru ca victoria "marinarului" ar fi una fara glorie. Social-democratul a mai aratat si ca neparticiparea la referendum a milioane si milioane de romani reprezinta un vot de blam pentru intreaga clasa politica.

Dintre toate declaratiile facute de oamenii politici preferata mea este cea facuta de liderul conservatorilor, Dan Voiculescu. Omul politic l-a felicitat pe Basescu si i-a transmis ca aceia care l-au suspendat vor ramine cu ochii pe el si-l vor sanctiona in continuare.

La rindul sau presedintele democratilor, Emil Boc, a declarat dupa referendum ca votul este cel mai bun medicament impotriva politicienilor iresponsabili, care au aruncat pe geam 20 de milioane de euro pentru acest referendum. De asemenea pedistul a mai declarat si ca poporul a sanctionat parlamentarii care au decis suspendarea lui Traian Basescu.

Indiferent de ceea ce au spus alesii nostri, e limpede ca procentul celor care au votat a fost unul minuscul. Trebuie totusi sa fim realisti si sa recunoastem ca acesta a fost unul normal pentru un referendum. In Europa sint foarte putine exemple de state in care la un referendum au participat peste 50 de procente din numarul cetatenilor cu drept de vot. Simbata au mers la urne cei care au vrut cu tarie ca Traian Basescu sa ramina presedinte. Se poate spune ca norocul presedintelui a fost ca galeria lui a fost mai bine organizata decit cea a coalitiei anti-Basescu. Intrebarea cea mare e daca liderii politici la care am facut referire mai sus au inteles ca si-au batut joc de o caruta de bani, ca au calcat in picioare imaginea Romaniei si, in fine, ca au provocat sila electoratului.

Ideea e ca, daca nici acum politicienii de pe plaiul mioritic nu au inteles nimic din ceea ce inseamna "vointa poporului", Romania nu mai are nici o sansa de a pasi pe drumul spre lumea buna a tarilor cu o economie puternica.

Ura! Ura! Dar cine a cistigat din toata povestea cu referendumul? Marii corupti au inceput sa tremure de frica? Cei care au finantat campania presedintelui Traian Basescu vor sta linistiti sau vor incerca sa acopere gaura din buget? Acestea sint intrebarile la care viitorul foarte apropiat ne va da raspunsuri.