Suspendarea ministrului Teodor Atanasiu de catre presedintele Traian Basescu a atras mania liberalilor, care, prin cele doua varfuri de lance, Ludovic Orban si Crin Antonescu, si-au revigorat atacurile la adresa sefului statului. Atitudinea, desi justificata din punctul lor de vedere, a fost deosebit de vehementa si acuzele de tot felul nu au lipsit din luarile de pozitie.
Un scandal care aduce aminte de un cantecel pentru copii, cu mare succes printre prescolari, in care era vorba despre "ceata lui pitigoi" in care daca "dai intr-unul tipa doi". Oricum, liberalii se pot mandri cu doi amatori de "taraboi", care nu lasa sa le scape nicio ocazie pentru a-si manifesta zgomotos nemultumirile fata de excesele presedintelui. Atitudine care nu este tocmai de condamnat avand in vedere ca, bazandu-se pe un larg sprijin popular, locatarul de la Cotroceni mai calca uneori prin strachini, fara a face insa, cel putin pana acum, gafe majore. Cei doi au preluat, in buna parte, atributele Opozitiei, in care PSD, care ar fi trebuit sa fie pionul central, pare paralizat de macinari interne grave, riscand sa-si piarda chiar si credibilitatea de care inca se mai bucura intr-o parte a electoratului.
Faptul ca, la aproape doi ani de la alegeri, PSD nu se bucura de o fireasca crestere in intentiile de vot ale populatiei nu este sub nicio forma un semn bun pentru formatiunea care, cu putina vreme in urma, parea un monolit de nezdruncinat.
Artizanul acestei nedorite situatii pentru partidul care parea a fi harazit unei foarte lungi domnii este fostul premier Adrian Nastase, cel care in aceste zile face poteca inspre DNA. Desi Domnia Sa nu inceteaza nicio clipa sa declare ca este vorba despre un dosar "in regia lui Daniel Morar", care "va ramane in istoria DNA ca o pata de rusine", nu prea mai convinge pe nimeni. Cel mai grav pentru fostul lider al PSD este faptul ca, in cazul sau, "gasca lui pitigoi" de la PSD a cam amutit si nu mai face nimeni niciun soi de taraboi pentru a-i sari in aparare, declaratiile actualilor lideri social-democrati fiind fie rezervate, fie chiar dure, vorbindu-se chiar de o eventuala retragere a sprijinului politic.
Situatie in care va trebui sa se sprijine doar pe "ceata" de gaini de la ferma sa de la Cornu, cele carora fosta opozitie trebuia, in urma cu vreo trei ani, sa le numere ouale. Un sfat care in aceste zile pare a fi luat in serios, iar actiunea pare a fi mult mai periculoasa decat si-ar fi dorit vreodata fostul premier.