La finalul aceste saptamani, in premiera pe aceste meleaguri, vor avea loc alegeri uninominale. Multi dintre noi am vrut sa ne alegem singuri reprezentantii in parlament, fara a fi obligati sa votam o lista de pe care sa ajunga senator sau deputat cel care plateste mai mult. Dar in conditiile votului uninominal alegerile sunt si mai incuietoare, putini dintre noi stiind clar pe cine sa voteze, luand in calcul oferta de care dispune.
De exemplu, la colegiul 25 din Drumul Taberei oferta este extrem de amuzanta, ca altfel nu o vedem, decat de ras. Din partea PSD+PC, pe lista este inclusa Luminita Anghel si al ei zambet sarmant dintr-o reclama celebra. Frumoasa doamna are o adevarata concurenta, in persoana Elenei Udrea, de la PD-L, care de mai bine de o luna parca s-a mutat in Parcul Moghioros, ca acolo sta mai tot timpul, la taifas cu presupusii ei alegatori. Liberalii l-au scos la inaintare pe inginerul Radu Munteanu, iar de la PRM pe lista se afla Vasile Nitescu, a carui candidatura vine ca o manusa tinand cont de concurenta: este doctor ginecolog...
Bomboana de pe tortul alegerilor sau coliva parlamentara, dupa cum vrea fiecare s-o interpreteze, a pus-o insa Gigi Becali care a decis ca de la PNG-CD sa candideze la acest colegiul omul sau cu muschi: Catalin Zmarandescu. Luptatorul, pe care am aflat ca-l mai cheama si Otto, va lupta pentru Camera Deputatilor la cativa metri de stadionul Steaua unde numai cu o saptamana in urma si-a pus oamenii sa faca ordine in galeria Stelei. Si a facut atata ordine incat s-a ales cu stadionul gol, ceea ce spune multe despre sansele lui la alegeri. Dar cine stie, minuni sunt, mai ales in zi de vot.
Problema este ca din aceasta oferta tentanta pe cine sa alegi: pe Luminita Anghel, cantareata care a fost a treia la Eurovisionul de acum trei ani? Pe Elena Udrea, femeia care croseteaza, planteaza salcami si da premii la concursuri de table din parc? Sau pe Catalin Zmarandescu, luptatorul care vrea sa-si arate muschii in Parlament? Grea alegere...
Si acesta este numai unul dintre sutele din colegii din tara, aflat chiar intr-unul din cartierele frumoase ale Bucurestiului. Va dati seama ce candidaturi sunt in alte orase si mai ales la sate, ce fel de lumea vrea sa intre in forum suprem legislativ al Romaniei.