Chiar aşa... Dacă am lua-o pe departe am putea spune că Băsescu a luptat in cruciada cu Năstase, care Năstase a pierdut alegerile, şi care apoi a primit o moştenire, de la o mătuşă a soţiei, care e căsătorită cu Năstase, despre care putem spune că s-a luptat cu Băsescu pentru fotoliu de preşedinte al ţării, dar a pierdut, pentru că altfel ar fi mers el la Piscu să mangaie pantecele gravidelor şi să le promită că le botează copii, in timp ce Băsescu ar fi fost hărţuit pentru că primea moşteniri, el sau soţia lui... Ufff! Nu am inţeles nimic. Fraza asta nu e nici măcar ruptă din Cyrus Vance, care a reuşit să spună 1748 de cuvinte fără să pună punct. Vinovată pentru situaţia asta mai mult delirantă decat logoreică (pentru că logoreea s-ar putea justifca) e doar mass-media. Orice acţiune, demnă sau nu de luat in seamă, dacă e săvarşită de vreun chipiu luminat al patriei-mumă, devine eveniment de maximă importanţă şi trebuie pus pe prima pagină.
Nimic despre corupţie, nimic despre hoţi şi hoţii. De la Piscu şi pană la Bucureşti toată lumea ştie ce e ăla Golden Blitz, cine e Elena Udrea, sau ce legături are Dana Năstase cu Mătuşa Tamara.
Poate că nici unul dintre ştampilaci nu vrea să ştie lucrurile astea. Poate că ne interesează mai mult cand vom trăi bine (pentru că bine se poate trăi şi fără circ), poate că vrem şi ştiri serioase, care să insemne şi altceva decat suculentă sfidare.
Ca să revin, intre Piscu şi mătuşa Tamara legătura o face scarboasa gestionare a informaţiilor de interes public. Slaba calitate a jurnalelor şi a oamenilor care fac jurnale. Sau poate că, specialişti fiind in posologia maselor, căpeteniile statului ştiu să vandă fraierilor gogoşi răsuflate pentru a ne distrage de la a ne asculta maţele ghiorăind...?