Intelepciunea populara spune ca, atunci cand sunt prea bine hraniti si ingrijiti, cateii cei mai dragalasi se pot imbolnavi de turbare. Nefiind siliti sa se lupte cu greutatile, acestia incep sa dea semne de o nervozitate excesiva, pe cat de nedorita, pe atat de neasteptata pentru cei care i-au inconjurat cu toata dragostea.
Spectacolul penibil pe care il ofera in ultima vreme cele doua formatiuni care compun alianta D.A. nu face decat sa ne intareasca increderea ca vorba cu pricina se bazeaza pe observatii pertinente si ca se bucura de o nedorita aplicabilitate, chiar si in viata noastra politica.
Scapati de grija PSD, care trece printr-una dintre cele mai negre perioade, plina de lupte fratricide, care l-au coborat serios in sondaje, liberalii si democratii par a fi intrat intr-o criza de personalitate care, pentru cei mai multi dintre cei care au votat "schimbarea", este teribil de derutanta si suparatoare. De la "datul la gioale" si pana la neaosul "ba pe-a ma-tii!", nici o forma de atac nu pare a le mai scapa preopinentilor, care de care mai vehementi in acuzele pe care si le aduc.
Toata tevatura capata aspectele premergatoare unui divort. Chiar daca este vorba despre o despartire cumva "anuntata", modul in care se manifesta cei implicati capata aspecte de mahala, situatie care nu da bine pentru ca niciuna dintre parti nu are nimic de castigat. Ceea ce uita sau se fac ca uita protagonistii este faptul ca exista o buna parte din electorat care a mizat pe buna intelegere dintre cele doua partide, cei care i-au ales tocmai pentru ca au lasat impresia unui consens in rezolvarea marilor probleme cu care se confrunta cei mai multi dintre romani.
Cert este ca, daca nu vor gasi in cel mai scurt timp modalitatea de a-si rezolva problemele pe calea dialogului intern si daca vor continua sa-si "ridice poalele in cap" fara nici un pic de jena, vor ajunge sa se transforme intr-un soi de "secta sinucigasa", situatie din care vom avea cu totii numai de pierdut. Poate ca demisiile simultane ale domnilor Constantin Ticu Dumitrescu si Corneliu Turianu de la sefia CNSAS sa reprezinte primul semn ca se poate gasi si un leac impotriva turbarii. Chiar si atunci, aceasta este cauzata de prea mult bine.