Laudabila propunerea unui baiat tare (de cap) din fotbalul romanesc, care vrea sa faca o cheta, un soi de tel-verde pentru ajutorarea financiara a lui Adi Mutu, obligat sa plateasca peste 17 milioane de euro, ca despagubiri fostului sau club Chelsea Londra. Frumos si gestul lui Mutu, prin care acesta a anuntat ca nu va accepta acesti bani.
In sensul acestor initiative nobile, cred ca de un ajutor financiar ar avea nevoie si bietul Gigi Becali, pentru a se putea reface dupa ce Parchetul i-a retinut geanta cu milionul de euro, pe care o plimba pe la Cluj un locotenent de-al sau.
Un teledon, prin care sa se stranga bani ar fi recomandat si pentru Traian Basescu. Cu fondurile astfel obtinute ar putea fi cumparate niste nave comerciale, pentru a se reface flota vanduta vrac. Iar exemplele de oameni neajutorati, sau care trec prin perioade mai grele, pot continua.
Tot asa de bine ar putea sa se infiinteze un cont de ajutorare pentru Bill Gates, un bun american care s-a retras de la conducerea companiei care l-a facut celebru si care, cu siguranta, are ceva probleme financiare in prezent, macar cu plata la Fisc a impozitelor si taxelor pe cladirile, pe care le detine. Un ajutor financiar ar putea ajunge si la George Soros, care are o varsta respectabila si are nevoie de tratamente de specialitate pentru intretinere, daca nu pentru sanatate.
Si, daca tot discutam de naivitatea si milostivenia oamenilor, dar si de parsivenia celor care vor sa scoata bani si din piatra seaca, ar fi mai bine pentru toti sa cascam bine ochii cand vine vorba de pomeni. Sa verificam, pe cat este posibil, la cine ajung darile si sa ne mai intrebam din cand in cand, daca vom fi noi in situatii limita, cine se va indura sa ne dea vreun sfant?