Mai mira pe cineva ca, dupa ce si-a cainat copilasii pe care Bodu vrea sa-i lase pe drumuri, Gigi Becali a aparut ieri la televizor sustinand sus si tare ca a€žl-a facuta€œ el pe Bodu si ca si-a luat toata averea inapoi? Greu de crezut! Adica, ce daca i s-a pus sechestru pe avere? Ce-i aia sechestru? S-au nelinistit putin, la inceput, Don Gigi si compania, alias trupa de patroni din fotbalul romanesc, fata cu acest cuvant ce suna amenintator doar prin alte parti de lume, dar si-au revenit foarte repede din pumni si au realizat ca toata povestea nu poate fi adevarata. Adica, cine mai e si Bodu asta? Vreun Bau-Bau, el Neicanimeni? Doar Mitica Dragomir l-a facut pe seful ANAF mai periculos decat gripa aviara si l-a asemuit, in vechea linie securisto-comunista, cu cei mai rai dusmani ai poporului a€“ Hitler si Mussolini; ca doar nu putea sa-l compare, don Corleone, cu tatucii sai, Lenin si Stalin!
Dar mai e de crezut ca asa, dintr-o data, poate cineva sa faca sa functioneze vreo lege sau vreun principiu de drept in Romania postceausista? Adica, chestia asta cu sechestrul sa fie ea mai a dracului decat punerea catuselor pe mana? Sa fim seriosi! Dovada, felul rapid in care Don Gigi (care altminteri nu e unul dintre cei mai rai rau-platnici; si nici dintre cei mai rai patroni din fotbal ori dintre patroni, in general, doar gura ii e ceva mai rea si se stie vorba cu gura care, uneori, prea mult deschisa, poate sa bata o anume parte anatomica mai dosnica a persoanei!) a reusit, zice el, sa-l pacaleasca pe firavul justitiar Bodu.
Cine crede ca nu se cunoaste invingatorul din lupta pe care Fiscul incearca, iata, sa o poarte pe terenul unora dintre cei mai recalcitranti rau-platnici ai darilor catre stat a€“ cluburile de fotbal a€“ se insala amarnic. Lucrurile sunt cat se poate de clare, si sunt gata sa pariez ca nici o farama din averea vreunui patron din fotbalul romanesc nu se va clinti de la locul ei, asa cum nici un club de fotbal nu-si va achita in acest secol datoriile. Iar in vremea asta, o droaie de contribuabili romani cu venituri sub 100 de euro pe luna vor continua sa se stranga pe stadioane, sa se chinuiasca si sa injure ca a€žechipa lora€œ nu face nimic. Uitand ca, daca nu vor putea sa-si achite darile la stat, Fiscul le va confisca garsoniera sau Dacia pentru care au muncit o viata.