Cum nu erau de ajuns nemultumirile romanilor care calca nisipul litoralului nostru, doleante legate de camerele de hotel care costa mult peste ce au de oferit, serviciile restaurantelor care abia daca te lasa sa te apropii cu preturile exorbitante pe care le practica si cu mancarea care nu este de o calitate tocmai de cinci stele, iata ca zilele acestea litoralul romanesc si-a mai facut o reclama negativa. O turista, care a ales totusi sa nu-si tradeze tarisoara si sa plece sa se bronzeze peste hotare, a poposit in urma cu cateva zile pe litoralul nostru si, hotarata sa intre la o balaceala nu prea departe de tarm, a nimerit cu piciorul intr-o ditamai tabla ruginita care i-a provocat o rana ce i-a dat peste cap concediul din acest an. Mai tarziu am aflat ca tabla respectiva provenea de la o teava dezafectata, ramasa in mare de pe vremea lui Ceausescu, cand piscinele hotelurilor de la malul marii se alimentau cu apa direct din Marea Neagra.

Odata cu apusul comunismului au inceput sa se vanda si hotelurile de la malul marii, iar cei care le-au achizitionat, orbiti de mirajul imbogatirii rapide, au uitat ca trebuie sa aiba grija si de "leopardul" din curte, nu doar de gardul vopsit care sa dea bine la turisti. Astfel, noii proprietari ai hotelurilor, pentru ca in mare mai sunt cel putin 10 astfel de tevi dezafectate care inca mai pot pune viata in pericol a celor care se balacesc chiar langa tarm, au uitat sa se ocupe si de bucatica de plaja unde se afla aceste "vestigii", chiar si de suprafata de uscat care vine in contact cu marea, pentru ca si aia e tot a lor. Culmea este ca, desi s-a facut mare tam-tam pe acest subiect, iar turistii s-au declarat pur si simplu indignati de ceea ce poate oferi litoralul nostru, autoritatile par sa fie indiferente la asemenea cazuri, iar proprietarii, care ar trebui trasi la raspundere si determinati sa ia masuri, sunt lasati in pace sa-si duca la bun sfarsit fuga estivala dupa bani, pentru ca sezonul e scurt si trebuie exploatat la maxim chiar cu pretul vietii turistilor.

Si ne mai miram de ce romanul prefera sa plece prin tari straine, chiar si pentru cateva zile, ca sa faca plaja si o baie in mare, ocolind litoralul romanesc, care este prost gestionat si unde patronii iti iau si pielea de pe tine daca te incumeti sa petreci cateva zile prin acea zona.