"Nu esti moderna daca nu ai cont pe hi5!", imi spunea in urma cu un an o buna prietena de-a mea, de profesie avocat. Si, cand te gandesti ca avocatii sunt oameni seriosi! Nu mi-as fi imaginat vreodata ca imi voi crea un cont pe www.hi5.com, dar, daca asta e una dintre conditiile pentru a fi trendy si a nu ramane in pas cu moda (fie ea si de acest gen), m-am conformat si mi-am facut un asemenea cont. Ce presupune un asemenea cont? Sa discuti cu prietenii, sa-ti pui fotografii cu tine, cu rudele, cu pisica, catelul, sarpele. Dar, sa nu-ti pui fotografii deochiate, pentru ca altfel, cei care-ti administreaza contul, ti-l vor sterge. Si, astfel, vei fi nevoit sa o iei de la capat, sa-ti creezi un nou cont pe hi5. Am ramas surprinsa sa vad ca pana si Dan Diaconescu are cont pe hi5. Si, de ce nu? Nu e si el trendy? Culmea este ca nu stiu daca este creat de el sau de altcineva, pentru ca, dezavantajul unui asemenea cont este faptul ca, daca cineva are cel putin o fotografie de-a ta iti poate crea acest cont, fara sa aiba nevoie de datele tale (cu exceptia numelui).
Nu mi-am pus fotografii sexy in acest pe hi5 pentru ca, nu se stie niciodata cum cineva iti ia poza si-ti face un trucaj sa te denigreze. Si, oricum, nu sunt genul sa-mi pun asemenea poze pe cont. Si, cum spuneam mai devreme, o multime de vedete si de prieteni din breasla au cont pe hi5. Nu ti-ai facut inca un cont pe hi5? Nu mai sta, nu mai pierde timpul! Da, recunosc, in ultima vreme intru rar pe cont, ca sa aflu ce necunoscut din nu stiu ce tara de pe Terra a intrat sau nu la mine, mi-a dat un five sau nu, mi-a dat un comment mai dragut sau porcos la o fotografie de-a mea sau a prietenilor mei.
Din Senegal, din Arabia Saudita, din Egipt, din Rusia, din Turcia, din Franta sau Italia - oricine poate intra sa vada ce poza mi-am mai pus la avatar (daca nu stiti termenii acestia trebuie neaparat sa-i invatati, ca, daca nu, nu sunteti moderni!!!). Recunosc ca, dupa cateva luni dupa ce mi-am creat contul de hi5, m-am cam plictisit. Si, oricum, ce-mi trebuie mie cont de hi5 cand sunt o femeie maritata? Asta e pentru pustoaice doritoare de senzatii tari. Multe si-au cunoscut asa sotii! Mai exista un avantaj al acestui cont pe hi5: faptul ca poti sa-ti dai o identitate falsa, sa nu te stie nimeni, sa-ti pui o cu totul alta fotografie sau sa nu-ti pui niciuna si sa le faci farse amicilor. Cunosc multi care procedeaza asa. Dar, pana la urma, care e scopul - va veti intreba? Contul pe hi5 te relaxeaza, te face sa fii mai sociabil (in caz ca esti un uracios), te face sa fii mai dezinvolt. Esti in fata tastaturii si scrii vrute si nevrute, cunosti oameni de pe tot globul, le comentezi fotografiile, vezi ce rude, ce prieteni au, ce-au mai facut, pe unde s-au mai plimbat.
Mi-am creat in acest cont si un folder cu vedete, unde am pus cateva fotografii de-ale mele impreuna cu ei (inca nu am apucat sa postez sutele de fotografii facute cu vedete de la noi si din afara, din lipsa timpului). Sa va spun ce vedete au cont pe hi5 si sunt acum prietenii mei: Monica Columbeanu, Radu Mazare, Mihai Sturzu, Daniel Fat, Carmen Plesea (Kao Fashion), Gino Manzotti, Razvan Popescu (Radio 21), Paula Seling, Liviu Zamora (Radio Romania).
www.hi5.com este site plin de distractie din categoria site-urilor internatonale de socializare, in care iti faci prieteni cu care te poti intalni. Modalitatea simpla de inregistrare si faptul ca te introduce intr-o lume diversa il fac atractiv. Are o gama larga de activitati din care sa alegi, ce includ un numar imens de grupuri, optiuni de incarcare a pozelor ti de creare a albumelor, optiuni de vizualizare sau de incarcare continut video, precum si de personalizare a profilului. Fiindca a venit vorba de profiluri, optiunile de alegere a design-ului profilului sunt pur si simplu uimitoare; folosirea diferitelor combinatii de culori sau afisarea imaginilor din calculatorul utilizatorului ca imagini de fundal sau folosirea de HTML-uri diferite fac ca profilurile sa fie foarte atractive iar conceperea lor foarte distractiva. Dar principalul element este interactiunea cu membrii, care sunt intr-un numar imens. Te poti imprieteni online foarte usor si intr-un mod placut cu oameni de diferite varste, din diferite parti ale globului. Cei care sunt interesati de prieteniile online pierd foarte mult daca nu fac parte din comunitatea Hi5. Site-ul este in prezent pe locul 5 intre cele mai populare retele de socializare din lume, avand majoritatea utilizatorilor din afara Americii de Nord. A lansat recent o platforma pentru dezvoltatori care sa adauge aplicatii la milioanele de profile si, de asemenea, s-a alaturat lui Google la noua sa platforma, OpenSocial.