Cameleonismul politic al lui C.V. Tudor nu mai e de mult o noutate pentru oricine mai are atatea sinapse pe creier incat sa poata deosebi vrabia de curca. Topaiala gafaita a peremistului de la o doctrina la alta nu doar a dezamagit, dar chiar a scarbit si pe putinii nefericiti ce pareau sa mai tina de mantia alba, pe cat de trufas aruncata pe umar, pe atat de putin ascunzatoare de idei paguboase. Trecand fara sa clipeasca de la trancaneala antisemita la temenelele prin sinagogi ori prin foste lagare naziste, de la proletarele ridicari de pumni spre imperialistii de peste ocean, la linguseala cersetoare spre aceiasi, de la sfidarea constanta a Revolutiei romane, prin cultivarea desantata a cultului lui Ceausescu, la improscarea cu noroi a tuturor celor ce indraznesc sa-i arate cu degetul nevolnicia, C.V. Tudor incepe sa fie privit, in ultima vreme, de tot mai multi, cu tot mai putina ingaduinta.
Fara a-i pasa de ce se intampla la picioarele sale, "alesul" incearca, de catava vreme, o noua manevra buimacitoare! El vrea sa-si legitimeze partidul ca fiind de stirpe crestin-democrata! Pana la un punct, n-ar fi nimic de mirare in graba lui Tudor de a tabari, hulpav, peste cadavre; in faptul ca, adulmecand agonia PNTCD, el nu se sfieste sa se tolaneasca pe locul mortului, definind peremeul ca "un partid crestin si pacifist, de orientare conservator-moderata". Totul spus dintr-o suflare si latind spre doritii "confrati" europeni cunoscutu-i zambet scremut. Dar ar putea crede cineva ca violenta ori agresivitatea peremistului-sef are ceva in comun cu blandetea crestina ori cu toleranta crestin-democratiei?!
Si totusi, astfel de naivi (sau nu tocmai?!) se mai gasesc. Cum altfel ar trebui intelese spusele presedintelui Comisiei Interparlamentare din Parlamentul European si custode al Muzeului din Vatican, Demetrio Marco de Luca (intre altele, si consilier personal al "tribunului"!?), care i-ar fi promis Patriarhului Teoctist ca va aduce Giulgiul lui Iisus din Torino in Romania?
Va imaginati inghesuiala populara fata cu un asemenea eveniment? Care, fireste, a si inceput sa fie speculat electoral de Tudor, cel care s-a grabit sa declare ca "ar fi a doua oara cand giulgiul paraseste Italia, si ca, dupa vizita Papei Ioan Paul al II-lea, acesta este al doilea mare eveniment religios petrecut in Romania la cumpana dintre milenii"!
Specula electorala cu credinta nu e straina politicii. Cu atat mai putin unui individ caruia sacrilegiul de a se infasura in mantia alba a dreptatii nu-i mai e de-ajuns. Si care vrea acum si Giulgiul lui Iisus.