Adulat de unii, urat de altii, Alexandru Deaconu a ajuns la gazeta de perete. Arbitrul cu stea in frunte, dupa ce s-a pricopsit cu "Steaua Romaniei" primita chiar din mana presedintelui tarii, acest James Bond al fotbalului romanesc este etalonul gasit de Mircea Sandu printre "fluierasi". "Deaconu a deschis noi orizonturi in fotbalul romanesc", a decretat Nasu', care a continuat sec: "Cine nu-i urmeaza exemplul, va fi exclus din arbitraj". Clar si raspicat.
De acum incolo, fiecare arbitru care va fi lovit de orice "proiectil" care zboara din tribune va fi obligat sa puna capat meciului. In Giulesti, "obiectul zburator identificat" a fost o bricheta, care l-a pricopsit cu un cucui pe cavalerul in negru si care a aprins fitilul, fotbalul romanesc stand de multa vreme pe un butoi de pulbere. De acum incolo, totul va fi mai simplu. Antrenorii vor stabili tactica de joc, iar sefii de galerii si sefii cluburilor vor face strategia din tribune. Se vor alege "teroristii", care se vor infiltra in galeriile adverse si de acolo pac, zboara bricheta, face cucuiul, iar arbitrul merge la cabine sa-si puna gheata la locul vatamat. Iar cine va opri meciul cel mai repede va trece pe la Cotroceni sa-si ia distinctia de onoare.
Copos a venit, in disperare, cu fel de fel de exemple de arbitri care au ramas pe teren, "in spiritul fotbalului", desi erau insangerati, dar strigatul sau de lupta e in van, intrucat in Romania legile sunt tot timpul diferite fata de alte tari. Nimeni nu spune ca spectatorii nostri sunt sfinti, ba dimpotriva, dar de aici si pana la generalizarea pedepsei e cale lunga. Arbitrii vor fi mai mult atenti pe unde umbla pe gazon decat la meci, vor fi si mai stresati ca pana acum, iar efecte benefice la masura Nasului nu prea vedem, pentru ca fanii nu se vor linisti in acest mod. Din contra, au primit o "jucarie" in plus, intrucat cei care vin la meciuri doar de dragul scandalului abia asteapta sa arunce "proiectilul" si sa plece fericiti ca au oprit meciul asa cum ar opri trenul cand trag semnalul de alarma. Ura si la gara, fanii devin si ei jucatori importanti, chiar golgheteri, marcand trei goluri dintr-un singur "sut"!