Universitatea se afla acum intr-un turneu de pregatire si jocuri de verificare in Cipru, iar la ora la care scriu aceste randuri nu cunosc rezultatul amicalului de ieri dupa-amiaza cu Tavria Simferopol. Referindu-ma la perioada anterioara, cantonamentul de la Baile Herculane, plus cele trei amicale desfasurate saptamana trecuta, as remarca faptul ca s-a lucrat intens, indeosebi la capitolul pregatire fizica generala, forta si un pic la capitolul tehnico-tactic, cel putin asa am inteles din reportajele de la fata locului.
Ce au demonstrat cele trei amicale? Ca oltenii stau destul de bine cu pregatirea generala, ca au acumulat si ceva forta, dar ar mai fi de lucrat. Este adevarat ca amicalele nu conteaza, nu se pun in clasament, dar ele reflecta stadiul de pregatire intr-un anume moment. N-as starui asupra celor doua victorii ale Universitatii asupra echipelor Minerul Lupeni si CFR Timisoara, ci as comenta "derbiul" de la Caracal, FC Caracal - Universitatea 1-1.
Daca in partidele de la Baile Herculane s-a jucat intr-un 4-4-2, in meciul de la Caracal, oltenii lui Fane Stoica au jucat intr-un sistem de 3-6-1, asta ar fi o prima observatie. O a doua observatie, valabila pentru ambele echipe oltene care s-au "batut" la Caracal, ar fi aceea ca le lipseste acel fotbalist de exceptie, acela care ar trebui sa faca diferenta pe terenul de joc. Cum? Printr-o executie de exceptie, eventual printr-o coordonare perfecta a jocului. Amicalul de la Caracal n-a iesit in evidenta printr-un fotbal de calitate, fiind un meci destul de echilibrat, desi ambele formatii oltene au tinut cu tot dinadinsul sa se remarce la capitolul ambitie, specifica zonei. Mi s-a parut, la un moment dat, ca toti jucatorii de pe teren evoluau pe o prima speciala in caz de victorie! Probabil ca unii jucatori de la FC Caracal erau suparati ca nu sunt si ei la Universitatea, motiv pentru care au incercat sa demonstreze asta cu orice pret, iar pe alocuri unii au si reusit.
Intalnirea a debutat cu doua gafe ale portarilor: Bornescu a luat un gol aproape de la centrul terenului, iar goal-keeper-ul gazdelor, Coca, este si el vinovat la golul inscris de Velcovici. Ma rog, amicalele sunt facute pentru ca antrenorii sa traga concluzii si sa-si alcatuiasca si cel mai bun "11". Ce s-a intamplat inspre finalul jocului, nu mai tine de fotbal, ci mai mult de box! Puteti crede ca intr-un amical intre olteni, considerati chiar prieteni, s-au aratat cinci cartonase rosii?! Asta numai la olteni se putea intampla!
Citesc acum ca oltenii de la Universitatea, aflati in Cipru, ar fi in "silenzio stampa" de vineri, adica a doua zi dupa amicalul de la Caracal... Stiam ca, de fapt, in Craiova jucatorii nu acorda interviuri unor ziaristi decat cu aprobare, dar acum citesc ca si in Cipru se aplica regula tacerii. Mai aflu ca motivul acestui "silenzio stampa" ar fi legat de modul in care s-a scris despre incidentele de la Caracal. Curat motiv!
Altfel, n-am sa fac aprecieri asupra celor doua vedete, Wobay si Njock, decat dupa amicale mai tari, cu adversari mai puternici decat Minerul Lupeni sau CFR Timisoara.