Primarul Flutur amenintat cu castrarea de presedintele Consiliului Judetean, iar prefectul catalogind drept "fosile " anumiti salariati din sistemul sanitar, aceasta este faza in care
au ajuns disputele politice, respectiv reforma din sistemul sanitar botosanean. Anterior seful CJ spusese despre un director adjunct din sanatate ca lipseste de la o sedinta pentru ca "are probleme cu cucosul ".
De vreun an de zile, de cind s-a schimbat Puterea, asistam la un film la care prima oara cind il vezi incepi sa rizi, iar mai apoi iti vine sa plingi. Oamenii care ar trebui sa ne conduca si sa aduca Botosaniul in rindul judetelor cit de cit dezvoltate ale tarii, se fac nebuni, corupti, incompatibili, iar mai nou, se ameninta si cu corectii corporale. Mediatic vorbind e o treaba tare atragatoare. Oamenii se fac cum le vine la gura, botosanenii vad, aud, citesc si se destind, politicienii au satisfactia ca "l-am pus la punct si p-ast ", mai apar si prin ziare, deci alegatorii stiu de ei ca exista si poate nu-i uita in perspectiva urmatoarei perioade electorale. Adica, asa, ca distractie, totul e tare misto si e de povestit nepotilor.
Dincolo de vorbe si amenintari nu e insa mare lucru si aici distractia incepe sa se transforme intr-o drama. Zeci de mii de botosaneni fug ca impuscatii in strainatate ca pe aici nu prea isi gasesc de lucru, iar pe unde mai apare un loc de munca relativ bun nu mai incap din cauza pilelor de tot soiul. Municipiul Botosani e unul din putinele ale Moldovei ramas cu aceleasi semafoare de pe timpul comunistilor, unii sefi de institutii aplica doar hotaririle instantelor care le convin, parlamentarii au ca principala realizare schimbarea SuperNove - lor primite moca cu Logan-uri acordate asijderea si, in general, nivelul de trai e cam cel mai prost din tara.
Ca sa se termine si cu una si cu alta poate n-ar fi rau sa se faca un fel de gala din aia "Local Kombat " sau "K1 ", cum mai vedem vinerea seara pe la televizor. Vin oamenii, se bat bine, se da in direct sa vada tot botosaneanul care-i mai tare in "cucos ", in "castrari " si in toate celelalte si dupa aia invingatorul trece la treaba, iar invinsul se antreneaza pentru revansa si nu mai spune nimic. Altfel, probabil ca judetul va fi unul "castrat " si mai putin cei care-l conduc.