In scopul dezvoltarii unor servicii educationale de calitate si a oferirii de sanse in dezvoltarea tuturor elevilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii sprijina dezvoltarea cabinetelor de consiliere psihopedagogica si a cabinetelor logopedice din unitatile de invatamant prin alocarea de fonduri, 12.000 de lei pentru dotarea unui cabinet de logopedie, respectiv 16.000 de lei pentru un cabinet de consiliere psihopedagogica.
In Bihor se vor dota un numar de 16 cabinete de consiliere psihopedagogica in valoare de 256.000 de lei si sapte cabinete de logopedie in valoare de 84.000 de lei. De asemenea, Ministerul Educatiei si Cercetarii sprijina dotarea laboratoarelor de fizica, chimie si de biologie prin alocarea a 2.040 de lei pentru dotarea laboratorului de fizica din unitatile scolare cu clasele
I-VIII, 25.550 de lei pentru dotarea fiecarui laborator de fizica, de chimie si de biologie din unitatile scolare liceale. In Bihor numarul unitatilor scolare cu clasele I-VIII care vor fi dotate cu un laborator de fizica este de 109, numarul unitatilor liceale este de 44, iar valoarea totala a fondurilor repartizate este de 3,5 milioane de lei.
"In scopul cresterii calitatii predarii lectiilor de educatie fizica, precum si al cresterii interesului elevilor pentru activitatile motrice si orientarea celor mai buni dintre ei catre sportul de performanta, Ministerul Educatiei si Cercetarii va sprijini dezvoltarea bazei materiale a unitatilor de invatamant prin alocarea de fonduri pentru achizitionarea de aparate, echipamente si materiale sportive. Astfel, pentru scolile cu clasele I-VIII se aloca 3.550 de lei pe unitate, pentru colegiile, liceele si grupurile scolare suma medie este de 7.100 de lei pe unitate. Pentru scolile si cluburile cu program sportiv se aloca o suma medie de 213.000 de lei, in timp ce pentru palatele copiilor cu sectii de club sportiv scolar suma medie alocata este de 213.000 de lei, iar pentru Centrele Nationale de Excelenta pe discipline sportive se aloca o suma fixa de 284.645 de lei pe unitate", spune Liliana Antonescu, inspectorul scolar general al ISJ Bihor.
In cadrul acestui program trei licee cu program sportiv si patru sectii sportive din judet vor fi dotate cu aparate, echipamente si materiale sportive, valoarea acestui sprijin financiar fiind de 852.000 de lei.