N-as vrea sa fiu carcotasa si sa spun ca ceea ce se intampla in ultimii ani in tara noastra este nemaiintalnit in istorie si pe intreg mapamondul, dar parca niciodata n-am asistat la atata inconsecventa, bajbaiala si balbaiala. Se dau legi, se modifica se completeaza, se amendeaza, se retrag si apoi lucrurile o iau de la capat. Bietii romani nu mai inteleg nimic.

Cel putin cu taxa auto acest guvern a dat-o rau in bara. As vrea sa-mi amintesc de cate ori s-a modificat, dar nu mai reusesc sa fac deosebirea dintre intentiile, declaratiile si modificarile efective. Nici acum romanii nu stiu cat vor plati pentru a-si inmatricula o masina, iar cei care au platit deja nu stiu incotro sa o ia si ce sa faca: sa recurga la justitie, sa stea potoliti, sa iasa in strada...

Daca ar fi doar o problema interna a Romaniei ar mai fi cum ar mai fi, dar ne-am facut de ras in toata Europa. Ba mai mult: daca romanii care muncesc in strainatate priveau oarecum detasati fiscalitatea din Romania, acum au primit o lovitura grea de tot. Adio masina ieftina dar buna adusa in tara dupa luni de munca pe meleaguri straine! Daca ar fi dupa acesti oameni, nu ar aduce nici macar un euro in tara, si-ar face case oriunde in Europa, si-ar lua masini si ar ramane cu ele acolo, numai sa nu dea statului roman nicio centima din banii munciti de ei. Dar au familii, sarmanii, au copii lasati in tara, au parinti in varsta, care le duc dorul si care nu pot trai din nenorocirea de pensie, fie ea si marita. Pentru ce ar veni acesti oameni inapoi in tara? Sa lucreze pe 150-200 de euro pe luna si aceia impozitati la maxim?

Sa mai vorbim si de prostia asta cu impozitarea facilitatilor oferite de angajatori salariatilor? Cum ar putea statul sa taxeze abonamentul de transport? E o aberatie cum nu s-a mai vazut. Sa taxezi convorbirile telefonice facute de angajati pe telefonul de firma? Au innebunit cu totii?