A fost descoperita solutia finala pentru problema pensionarilor. De fapt aceasta a fost sugerata guvernantilor chiar de un pensionar galatean. Este deja stiut in toata tara ca batrinii din orasul nostru si-au facut un obicei din a protesta periodic impotriva guvernantilor. Trebuie subliniat inca de la inceput ca nimic din ceea ce reclama ei nu este inventat sau lipsit de importanta.

Ultima isprava a pensionarilor galateni a vut loc simbata, cind peste 200 de batrini au iesit in strada nemultumiti de veniturile mici si de conditiile grele de trai. Dupa o scurta "plimbare" pe strazile orasului o delegatie a protestatarilor s-a intilnit cu o delegatie a Ministerului Muncii, condusa de insusi ministrul Paul Pacuraru. Acesta din urma chiar a promis la finalul discutiilor ca va incerca sa rezolve problema grupelor de munca. Daca va reusi sau nu liberalul sa rezolve problema ridicata de galateni, vom afla, mai devreme sau mai tirziu.

Ceea ce este interesant e atitudinea unora dintre oameni care faceau parte din echipa lui Pacuraru. Daca te uitai atent puteai observa uimire in ochii reprezentantilor ministeriali. Uimirea era probabil provocata de faptul ca ei nu intelegeau de ce pensionarii nu pricep ca nu sint bani pentru pensii si ca galatenii nu sint singurii care mor de foame. "Aceste probleme sint inregistrate in toata tara. Nu sinteti singurii care aveti aceste nemultumiri", cam asa a sunat reactia unui oficial atunci cind un membru al Aliantei Pensionarilor a strigat ca prea multi oameni nu au cu ce trai, desi au muncit toata viata.

Cum spuneam la inceput, solutia la toate problemele ridicate de pensionari a venit tocmai de la unul dintre membrii Aliantei Pensionarilor. Mai exact pensionarul le-a sugerat celor de la guvernare sa "puna ceva in pensii pentru ca oamenii sa se otraveasca si sa moara atunci cind incearca sa le cheltuiasca". Guvernul chiar ar putea scoate profit dintr-o astfel de afacere...

Probabil ca nu va mai dura mult timp si guvernul nostru va pune bazele unei noi "solutii finale". De aceasta data nu vor fi vizati cei care nu au "radacini sanatoase", ci romanii care au de incasat pensii mici, numarul acestora fiind mult mai mare decit cel al pensionarilor care traiesc in liniste si cu burta plina.