Etapa care s-a incheiat duminica seara a avut cateva surprize, printre care si una placuta, victoria Universitatii la Urziceni. N-am vazut meciul si nu asta conteaza, ci faptul ca oltenii au adunat trei puncte extrem de pretioase in lupta pentru evitarea retrogradarii. Schimbarea antrenorului a fost benefica, inregistrandu-se, cum spuneam, un rezultat pozitiv. Sa speram ca evolutia buna de la Urziceni va fi continuata si in restul etapelor, cu toate ca in urmatoarele patru runde Universitatea va juca toate meciurile in "deplasare", avand in vedere ca partidele de acasa cu Ceahlaul si Pandurii Targu Jiu se disputa, din cate am inteles, la Caracal. Revenirea lui Dan Petrescu in campionatul romanesc nu a fost benefica pentru el si nici pentru Unirea, dar sunt convins ca "Bursucul", dupa acest soc din meciul de duminica, va rezolva problemele cu care se confrunta ialomitenii. N-ar fi exclus ca in scurt timp Dan Petrescu sa reediteze rezultatele bune pe care le-a avut cu Sportul Studentesc, dar asta-i alta problema care nu ne mai intereseaza. Atentie insa: meciul Universitatii cu Ceahlaul nu este usor, "Pinalti" este acum ca un leu ranit dupa infrangerea in fata echipei lui Sorin Cirtu. Nu trebuie subestimat "Pinalti", el stie bine "jocurile" din teren, dar si din afara lui! O victorie, cum a fost cea de sambata cu Unirea Urziceni, nu este adevarata daca nu este urmata si de o victorie in urmatoarea etapa, cu Ceahlaul, si de alta in urmatoarea... Oricum, ca sa inchei subiectul Universitatea, trebuie sa le adresez felicitari oltenilor pentru acest rezultat. Si la tot mai multe victorii!
Etapa aceasta a fost una in care ni s-a demonstrat cine domina in prezent cu autoritate campionatul romanesc: Dinamo! Vrem, nu vrem, asta e. "Opozitia", adica Steaua, Rapid, nu reuseste sa puna piedica acestor "caini rosii", cu toate ca lupta.
Dinamo - Rapid 3-1. Dupa ce in prima repriza rapidistii au aratat ca sunt o echipa de cupe europene, cu reale reusite in defensiva si ofensiva, dupa pauza a urmat dezastrul pentru elevii lui Razvan Lucescu, mai ales in sistemul defensiv. Cum spuneam, Dinamo a demonstrat ca nu intamplator se afla pe prima pozitie. Si cand te gandesti ca in "Stefan cel Mare" legea o fac fostii jucatori ai Craiovei, Ganea, Claudiu Niculescu, Danciulescu, Moti...
Poli Iasi - Steaua 1-1. In opinia mea, Poli este echipa cea mai grea acasa. Ce vreau sa spun? Ca este formatia cel mai greu de invins deoarece joaca foarte bine pe propriul teren. Si asta s-a putut vedea chiar si in meciul cu campioana Steaua, echipa participanta si in Liga Campionilor. Dupa ultimele evolutii ale Stelei in campionatul intern, am parerea ca echipa lui Olaroiu va avea destul de mari probleme in ceea ce priveste si ocuparea locului doi!
Farul - Pandurii 2-0. Constantenii au sfintit terenul de joc inaintea meciului cu "pandurii" lui Condescu si Neagoe si iata ca le-a ajutat! Oltenii n-au jucat asa cum au facut-o la inceputul campionatului, curajos. Mi s-au parut niste copii care au coborat de la munte direct la mare si au intalnit multa, multa apa. Cred ca "pandurii" n-au vrut sa se ude, de aia au jucat asa de timorat. Sau probabil ca jucatorii lui Neagoe s-au menajat pentru derbiul "mineresc" din etapa viitoare, meciul cu Jiul, de la Petrosani. As incheia cu speranta ca Oltenia va ramane cu cele doua echipe in Liga I. Sunt alaturi de voi, si la bine, dar si la rau.
P.S.
In ceea ce priveste atacurile la adresa subsemnatului, atacuri murdare si cuprinzand lucruri neadevarate, n-am sa raspund prin ziar unor pigmei...