E stupid ca dupa 16 ani nu ttim exact cine a tras in cine, cine a omorat pe cine ti mai ales de ce. Lucrul asta ne poate defini ca natie impotenta atunci cand vorbim despre adevarata noastra istorie. Nu ttim mai nimic despre Revolutia din 89 ti nici nu sunt semne ca vom afla vreodata. Saltimbancii care au inventat politica la Televiziunea Romana acum au partide, ziare, ori casute prin Andive. Noi am ramas sa ne intrebam, oarecum ca prottii, de ce au murit oamenii aia apasati dupa un deceniu ti jumatate de onorantul titlu de martir. Poate nu au vrut sa fie martiri. Poate au vrut doar sa aiba ulei, zahar, curent electric.
Speculantii de bucte ti blugi au socotit atunci ca baia de sange le poate batatori cararea spre spre capatuirea absoluta. Oricum ar fi trecut ti neghina prin sita unei revolutii improvizate ti scornite de minti diabolice. Ei au facut insa posibil sa fie aleasa doar neghina.
Imi aduc aminte o secventa dintr-un fimulet difuzat excesiv la TVR in fiecare an, pe 22 decembrie. La aeroport, alergand dintr-o parte in alta, soldati de la doua unitati militare diferite se macelareau crezand ca inving nevazuta armata de teroritti. In acel vacarm, un piept soldatesc racnea "atentie la flori" - un cod pe care ar fi trebuit sa-l priceapa unii sau altii dintre militarii speriati. Au trecut 16 ani de atunci, florile nu au fost doar strivite, ci au putrezit, au disparut definitiv. ...noi am ramas sa ne intrebam, oarecum ca prottii, de ce au murit oamenii aia apasati dupa un deceniu ti jumatate de onorantul titlu de martir. Poate nu au vrut sa fie martiri. Poate au vrut doar sa aiba ulei, zahar, curent electric...