La Senat a fost depusa de PSD - si respinsa de senatori - motiunea "Agricultur ", vizavi de problemele din domeniu. Spre amuzamentul senatorilor, motiunea s-a lasat cu lacrimi din partea unui senator de Vaslui, Doina Silistru. Femeia s-a auzit mentionata de ministrul Flutur, printre sefii de Directii Agricole care au facut afaceri nu tocmai curate. A cerut un drept la replica, acordat de presedintele senatului si a zis doar atit: drept la replica, dupa care se uita fix la microfon. Dupa ce Vacaroiu a anuntat-o plictisit ca mai are 40 de secunde, in risetele senatorilor, femeia a spus apasat: "sint foarti, foarti suparati ", si in ultima banca ca sa plinga cu sughituri o ora, pina a fost sfatuita de un senator din opozitie sa se duca sa plinga la WC.
Cam asta este imaginea despre parlamentari si nu e tare departe de realitate. In nu stiu ce comisie, un deputat din Botosani il inlocuia pe un absent care mai era inlocuit de cineva, un senator botosanean spunea ca noroc ca mai merge la Bucuresti sa se relaxeze, ca aici e tensionata atmosfera in partid, toti sint fericiti ridica mina cind trebuie si cind nu, nimeni nu le mai poate face nimic patru ani. Nici nu stiu ce se poate face, eu nu cred ca daca un parlamentar a avut putine interpelari inseamna ca e lenes, asa se ajunge ca o ciurda de oameni care nu se pricep la nimic si citesc discursuri scrise de altii, sa piarda inutil timpul tuturor, ca sa se vada ipe sticla i sau sa scrie ziarele. Imi aduc aminte de Vadim Tudor cum spunea bizdiganii de la tribuna si racnea sa se deschida ferestrele, sa auda poporul ce spune el, au trecut mai mult de zece ani de atunci si nimic nu s-a schimbat, imaginile de la Senat sau Camera sint aceleasi, cu oameni plictisiti, citind ziarele sau motaind.
Eu continui sa cred ca sint prea multi, parlamentarii. E usor sa te pierzi, e simplu sa pleci, e o nimica toata sa faci ce vrei, iar raspunderea e disipata si, ca de obicei, nimeni nu e vinovat. Argumentul pentru ca Botosaniul, de exemplu, sa aiba zece parlamentari este ca la un deputat trebuie sa revina 70.000 de oameni, iar la un senator ceva peste 100.000. Cred ca trei, patru parlamentari ar fi prea de ajuns. Acum in Romania sint 469 de parlamentari, o fi bine ca au cite 70.000 de oameni in grija, ginditi-va insa de cite ori ati apelat la un deputat sau senator si veti vedea ca nu sint chiar asa de ocupati. Americanii au un sistem federal, total diferit e drept, insa fiecare stat are doar un senator si statele alea sint mai mari ca tara noastra. Dar nu stiu cum fac, oricine apeleaza la senatorul lui, stie ca ala chiar se va interesa, si de cele mai multe ori va rezolva problema. Dar noi nu locuim in SUA, asa ca trebuie sa urmarim senatorite care bocesc si altii asemenea, care nu stiu nici ei cum au ajuns pe la Bucuresti.