Cu gafa asta, spusa la tribuna congresului PSD, si-a cam incheiat Ion Iliescu cariera politica. Tovarasul Nastase et comp, au intr-adevar cuvintul, insa au si ei marile lor probleme, in special fostul prim-ministru, care se vede condus de "prostanacul " Mircea Geoana, pentru ca nu stiu sa fi protestat atunci cind a fost numit asa de Iliescu, actualul presedinte al partidului.
S-a intimplat in PSD cam cum s-a intimplat in alegerile de la Bacau, cind oamenii se temeau sa raspunda si la aia cu sondajele ca nu il voteaza pe Sechelariu si era ala fericit ca va cistiga cu 80%, din primul tur. Cam tot asa nimeni din PSD nu a indraznit sa ii spuna nici da-te mai incolo lui Ion Iliescu, care s-a comportat ca si cum ar fi fost evident ca va fi presedintele partidului si nimeni nu trebuie sa miste in front. Insa de fapt erau foarte multi care il vroiau plecat din partid pe ne i Nelu si nici intirzierea votului, nici votul care nu a mai devenit secret, ci semisecret, nu a putut evita inlocuirea de care nu avea nimeni curajul sa zica ceva cu voce tare. Nu il putem trece totusi cu vederea aici pe Constantin Contac, cel care l-a trimis acasa pe respectivul, cu limbajul lui de neconfundat si care acum zice ca ce se intimpla si se potriveste ca o manusa, e si normal, dupa ce i-a inchis lui Iliescu telefonul in nas.
Problema principala va fi electoratul PSD, de aia il si tineau de fapt pesedistii pe Iliescu printre ei, nu din iubire, si asta se va simti foarte tare si la Botosani unde s-ar putea sa nu le mai vina manusile asa de bine. Electoratul PSD este in general din mediul rural, sarac si relativ neinformat. Si il iubeste foarte tare pe Ion Iliescu, cu figura lui de om sarac si cinstit, care a dat pamint la oameni si a facut ordine in tara. Ceilalti, din generatia mea de exemplu, tin minte cum a facut iordine i in Piata Universitatii, si in Bucuresti, in general, cind a chemat minerii. De aia il iubim si noi pe Ion Iliescu, dar asta e alta poveste.
Iar cei de care spun eu, nu au votat PSD, ci au votat partidul lui Iliescu. Si aici e problema. Tovarasul Nastase a stat mult mai aproape de baronii si rechinii din PSD, pe cind Iliescu a avut grija sa se distanteze tot timpul de ei, de parca traia pe alta planeta si nu stia, nu era presedintele tarii. Asta este insa problema principala a tovarasilor noi care conduc PSD, scapa de tot de Iliescu, cu tot cu votantii lui sau il mai tin o vreme la geam, sa il vada lumea, la fel ca in bancul cu bunicul pus in geam sa il vada postasul care aduce pensia? Avantajul este ca Botosaniul fiind cel care a obtinut cel mai bun scor pentru PSD la alegeri, macar noi vom afla primii cum se vor schimba lucrurile.