Este de domeniul evidentei ca Romania a fost confruntata cu un an nenorocit, cel putin din punctul de vedere al precipitatiilor si al urmarilor cumplite care au urmat. Bunurile materiale in valoare de multe mii de miliarde de lei vechi distruse, dar mai ales vietile nevinovate cazute victime stihiilor creeaza un tablou sinistru, pe care nimeni nu si l-a inchipuit vreodata.
Cum era si normal, nu au lipsit dovezile de solidaritate, absolut laudabile, care au demonstrat ca suferinta altora este in masura sa ne uneasca in eforturile pentru a incerca sa alinam suferinta conationalilor nostri, loviti cumplit de furia apelor. Pana de curand, Capitala fusese ocolita, aproape miraculos, de necazurile provocate de ploi abundente. Pana la urma, „scadenta“ a sosit si, dupa o serie aproape neintrerupta de ploi diluviene, marele oras s-a transformat din „Micul Paris“ intr-o „Mica Venetie“. Subsolurile inundate si, mai ales, blocajele incredibile aparute in circulatie au pus la grea incercare nervii bucurestenilor.
Mai mult ca niciodata, presa si-a facut cu brio rolul de „caine de paza“, criticand, din toate pozitiile, prestatia autoritatilor locale. Au iesit la iveala tot soiul de nereguli in ceea ce priveste activitatea Regiei „Apanova“, toti factorii importanti din administratia Capitalei fiind adeseori pe buna dreptate, mustruluiti aspru pentru neputinta de a gestiona o situatie grava. La randul lor, acestia au oferit explicatii, mai mult sau mai putin credibile, despre eforturile pe care le depun pentru a rezolva problemele aparute.
Total nepotrivite, in context, au aparut acuzatiile din partea Opozitiei, care a facut, din nou, dintr-un necaz mare un bun prilej de a da „lovituri de imagine“, asa cum a mai facut-o si in cazul unor alte probleme de acest fel.
Este greu de cerut celor care au, in mod evident, ca singur tel lupta pentru recapatarea puterii pierdute sa nu gaseasca, in recentele inundatii, un nou prilej de „a-si arata muschii“. Totusi, poate ca ar fi fost mai bine ca macar pentru moment sa nu profite de nenorociri pentru a-si atinge scopurile politicianiste, chiar daca apa de ploaie a venit la moara lor. O „moara“ pe care stiu sa o foloseasca, dupa cum arata ultimele evenimente din Parlament, absolut impecabil.