Chiar si cei care nu pun prea mare pret pe sfaturile astrologilor sunt siliti sa recunoasca faptul ca "anul cainelui" a inceput prin a ne pune foarte multe probleme. Specialistii in domeniu vorbesc despre un an plin de conflicte, din care nu vor lipsi atacuri teroriste, epidemii si "o agravare a crizelor politico-militare". Lasand la o parte evenimentul nefericit care a dus la moartea unui cetatean japonez, urmat de o usor exagerata furie impotriva amaratilor de maidanezi, putem remarca in acelasi timp si o uluitoare sporire a conflictelor din viata noastra politica.
In ultima vreme, asistam in lumea politicului la batalii incredibile fata de care luptele intre caini par simple jocuri de copii. Marii dulai, pusi aparent cu botul pe labe, maraie amenintator si-i musca pe toti cei care incearca sa-i indeparteze de ciolanul pe care l-au ros ani si ani de zile. Se aud tot mai des maraieli amenintatoare intre membrii celor care fac parte, cel putin teoretic, din aceeasi haita. Ceea ce se intampla acum in sanul PSD-ului pare a sta tot sub semnul cainelui. Domnul Nastase, unul dintre oamenii importanti din partid, este "rugat" cat se poate de respectuos sa renunte la functia sa din fruntea Camerei Deputatilor, in timp ce revenirea la conducerea partidului este pentru domnul Iliescu doar o chestiune de timp.
Ca sa nu mai vorbim despre "hamaielile" dintre premierul Tariceanu si ministrul Justitiei, doamna Monica Macovei, persoana care pare tinta preferata a atacurilor "hingherilor PSD". Cei care mai au inca un pic de credibilitate in randul electoratului care se declara "de stanga". A celor care declara, in sondaje, ca prefera un "corupt care a facut bine tarii".
Ramane de vazut daca "hingherii" de la DNA vor reusi sa scape tara de dulaii care au muscat, la greu, din halcile de carne macra pe care si le-au insirat in fata coltilor. Pana una-alta, totul seamana foarte tare cu o lupta intre caini bine hraniti si bine antrenati, la care asistam neputinciosi, stiind ca nu avem nimic de castigat. In afara unui spectacol, uneori sangeros, in urma caruia vom constata ca ne aflam, vrand-nevrand, in "anul cainelui". De "foc" sau, pur si simplu, de scandal.