Vestea bomba pentru galateni si pentru Universitatea a€œDunarea de Josa€, anuntata de Mircea Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, este ca soldatii americani dislocati in cele patru baze SUA de pe teritoriul Romaniei vor studia la Galati. Initiativa, aflata doar in faza de propunere, a atras atentia majoritatii canalelor media. Unele posturi de televiziune au prezentat deja cum tinerele din Galati ii asteapta pe americani. Eu, ca reprezentant al sexului tare, as dori sa vina la Galati doar soldati gen Demi Moore a€" actrita jucind de curind intr-un film despre discriminarea femeilor de catre armata americana. Dar sa revenim la soldatii americani, parca ii vad pe acestia cum vin sa studieze alaturi de tinerele galatence istoria civilatiei americane si alte probleme stringente ale culturii americane. Dar sa nu circotim si sa asteptam soldatii sa vina cu dolarii la Galati. Tare ma tem, insa, ca, in cazul fericit in care proiectul s-ar realiza, nu vom sti ce sa facem cu cele 3,5 milioane de euro care se preconizeaza ca vor veni la Galati odata cu americanii.

Sa lasam in spate subiectul americani educati la Galati si sa trecem la debutul Otelului in a€œLiga lui Miticaa€. Desi si-au propus unul dintre primele opt locuri in Liga I, galatenii au debutat cu un esec rasunator. CFR-ul lui Dorinel Munteanu a zdrobit in parte sperantele galatenilor si i-a adus pe unul dintre ultimele locuri ale Ligii I. Cu un joc slab, in fata unei formatii puternice a campionatului, dar care nu a excelat la Galati a€" dovada si golul Otelului care a venit in urma unei combinatii in careul clujean, Grigoras a demonstrat ca obiectivul propus este doar un vis. In aceste conditii Otelul nu a reusit sa realizeze un joc bun si a capotat lamentabil inca din prima etapa. Daca lucrurile vor continua in acelasi fel este foarte probabil ca suporterii galateni sa sufere din nou chinurile unei posibile retrogradari.

Si, daca tot mai este loc de putin text, trebuie sa mai remarc si supararea multor microbisti galateni pentru faptul ca biletele de intrare au fost putin cam scumpe, ca sa ma exprim elegant. Unele voci au spus ca era mai bine sa fie 7.000 de spectatori la un pret de 5 lei biletul, decit 3.000 la un bilet de 10 lei. Multumesc si azi celor care s-au chinuit sa citeasca aceste rinduri, cam plictistoare de altfel pentru o zi de vara.