Consilierii judeteni au nevoie de un album de familie in calatoriile lor pe care le fac lunar prin tari scumpe. Simplele
vizite in occident, care costa bugetul de stat sute de milioane, nu le pot oferi posibilitatea sa promoveze Galatiul fara niste albume frumos colorate. Albume care ar costa, la randul lor de cateva zeci de ori mai mult decat un simplu CD cu imagini ale orasului nostru. Cu un simplu CD, consilierii galateni s-ar face de bafta in fata altor reprezentanti din Romania care rasfoiesc in fata strainezilor albume cu pozele lor frumos colorate.
Marcela Sighinas, vicepresedintele Consiliului Judetului, spune ca s-a facut de rusine atunci cand a plecat in delegatie cu un simplu CD in poseta.
Aceste afirmatii par sincere, insa suma de 1,5 miliarde de lei cheltuita de consilieri pe deplasari nu se justifica din punct de vedere moral. Orasul trebuie sa fie intr-adevar vizibil, insa de cele mai multe ori doar sumele cheltuite pentru vizibilitatea orasului au fost vizibile. Spre exemplu, o singura calatorie de 6 zile, efectuata in Italia de un consilier judetean si o angajata a Consiliului Judetului a costat in acest mandat peste 250 de milioane de lei. Nici la Londra nu ar fi costat atat de mult! Si respectiva calatorie s-a facut probabil tot cu un singur CD, varat prin sacosa uneia dintre voiajere.
Dar nimeni nu trebuie sa-si faca probleme pentru albumele de familie. Ele exista si trebuie doar cautate la locul potrivit. Spre exemplu, a aparut acum la CJ un album frumos colorat cu albastru si galben care o are pe cea mai importanta pagina chiar pe Marcela Sighinas, cea care spune ca s-a facut de rusine ca nu a comandat un album pentru o delegatie in strainatate.