Rezultatele alegerilor uninominale, mai bine spus, modul in care au fost atribuite mandatele, au reusit sa ii enerveze deopotriva pe alegatori, cat si pe politicieni. Romania si romanii au dovedit ca numai la noi se poate sa fii pe primul loc, dar sa stai pe tusa. Aici se poate discute despre modul in care politicienii adopta legi prin Parlament, fara sa stie prea bine cu ce se mananca treaba asta! Pentru parlamentarii care nu au mai prins inca un mandat este o lectie capitala. Au platit pentru prostia lor! Ca au votat o asemenea lege! Dar, romanii, cei care au mers la vot, ce vina au!?
Ideea uninominalului a plecat de la ideea de a-si trimite oamenii reprezentantii pe care-i vor in Legislativ. O teapa mai mare nici ca se putea trage electoratului roman. Sunt colegii in care mai bine de jumatate dintre cei care au votat nu sunt reprezentati de deputatul sau senatorul care a mers in Parlament. Imediat dupa inchiderea sectiilor de votare s-a trecut la faza de loterie. Cea a repartizarii mandatelor! Au ajuns unii de pe locul trei sa fie parlamentar, ales al poporului. Nu a mai contat ca electoratul a vrut altceva! Totul a fost jucat de un algoritm care scapa logicii omului normal si intreg la cap. O sa fie foarte interesant de vazut cum ii vor mai scoate politicienii pe oameni din case pentru a merge la vot. Dupa ce foarte multi s-au vazut umiliti si desconsiderati de un sistem electoral cu multe vicii, romanii isi manifesta, deja, sictirul fata de cum sunt tratati de "ai de sus"!
Acum suntem in plin circ al negocierilor pentru formarea Guvernului. Trist este ca nu mai intereseaza pe foarte multi acest lucru. Partidele se bat toate pentru a prinde o ciosvarta din ciolanul guvernamental. Nu mai conteaza programe, ideologii sau doctrine. Important este modul de distribuire a demnitatilor. E nevoie de bani pentru clientela politica! Adica de banii nottri, ai cetatenilor. Restul e simpla teorie...