In taraboiul iscat de activitatea Comisiei parlamentare de anchetare a SRR si SRTV, oficioasele guvernamentale s-au straduit sa ne convinga ca Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu trebuie dati afara. Pentru aceasta nobila misiune de cintareti ai Puterii, condeierii presei cu pricina n-au ocolit nici o mizerie intelectuala: tiparirea de documente si stiri venite direct din poseta duduii Tarcan, pupila bolnavului inchipuit Stolojan, denuntarea anilor de slujire a PSD de catre cele doua institutii publice.

Minima rigoare profesionala ar fi cerut nu numai refuzul de a folosi aceste trucuri diversioniste, luate de Alianta D.A. din arsenalul FSN al anilor '90. Ar fi cerut si abordarea spinoasei chestiuni a SRTV si SRR de pe alte pozitii decit cele ale partizanatului politic.

Indiscutabil, cele doua posturi publice au fost aservite Puterii intruchipate de PSD. Plecind de la acest adevar, s-a ajuns la concluzia ca SRTV si SRR n-au fost independente politic.

Cum poate fi asigurata independenta celor doua posturi publice, dorita de 15 ani incoace?

Inlocuindu-i pe cei doi directori pusi de PSD cu doi directori pusi de Alianta D.A.?

Sugerat ca afirmativ, cind nu-i spus de-a dreptul, raspunsul se intemeiaza pe o grava eroare. Aceea de a crede ca SRR si SRTV au fost partizane politic sub regimul PSD, deoarece Dragos Seuleanu si Valentin Nicolau ar fi fost militanti PSD, fie din credinta, fie din recunostinta.

Nici vorba de asa ceva. Cele doua posturi publice s-au dedat la politica partizana, pentru ca Legea lor de organizare le fac dependente de hachitele puterii. Si Dragos Seuleanu, si Valentin Nicolau sint ziaristi de meserie. Realizau ca indicatiile primite intrau in contradictie cu normele meseriei. Nu se puteau opune. Legea ii facea vulnerabili la schimbarea pe loc si fara discutie.

Noua Putere ne-a surmenat in campania electorala cu sloganul "Vom face un alt fel de politica!" Dupa ajungerea la guvernare, din slogan n-a mai ramas nici o litera. Dovada? In loc sa procedeze la crearea cadrului legal pentru ca sefimea celor doua posturi publice sa nu mai depinda de hachitele politicului, actuala putere se da de ceasul mortii sa-i demita pe cei doi, pentru a-i inlocui cu oameni din clientela lor intelectuala. SRR si SRTV nu vor mai fi dependente politic. De PSD, evident. Vor fi dependente politic de Alianta D.A.!