In fotbalul romanesc se intampla ceea ce era de asteptat sa se intample. Mirajul milioanelor din Liga Campionilor, ce vor curge cu certitudine macar in vistieria primei clasate in intrecerea interna, care are un loc asigurat la masa bogatilor, a luat mintile unor asa-zisi conducatori, care, cu siguranta, nu si-ar gasi locul in alt spatiu decat cel balcanic.
A ajuns deja o obisnuita ca, imediat dupa ce castiga un meci, reprezentantii oricareia dintre combatantele luptei pentru titlu, sa clameze:a€Victoria a fost cu atat mai meritorie cu cat am invins o echipa stimulata de adversarii nostri!a€
Inceputul a fost facut de un bonom clujean cu pretentii de intelectual, pe numele lui Iuliu Muresan, de profesie presedinte de club, care, dupa 4-1 cu Craiova, se transforma in trompeta patronului sau, Arpad Paszkany, si anunta ca angajatii sai au vazut in vestiarul advers o sacosa cu 200.000 de euro. Ce mai conteaza ca la cateva zile dupa aceea seful clujenilor isi cerea scuze pentru a€œo informatie eronataa€? a€œFitilula€ fusese aprins si a fost alimentat, o saptamana mai tarziu, de capitanul Stelei, Mirel Radoi, care declara ca invinsii sai de la Pandurii, i-au soptit lui la ureche, asa ca-i baiat de treaba, ca au jucat pe prime babane. Din nou, ce mai conta ca nu stiau de catre cine le erau oferite?
Balcaniada stimulentelor a culminat miercuri seara, cand acelasi Iuliu Muresan, iesea in fata presei, dupa un 2-1 chinuit si mincinos cu Farul, pentru a dezvalui ca jocul trupei lui Andone a scartait mai ales datorita faptului ca a€œmarinariia€ a€œau jucat pe o prima extraordinara, poate cea mai mare de care s-a auzit vreodata. Am auzit eu, cu urechile mele, chiar de la jucatorii Faruluia€.
Oameni buni, oare nu va dati seama cat sunteti de penibili in emfaza cu care, atoatecunoscatori si secretomani, anuntati toate aceste cazuri care, intr-o tara civilizata, ar intra sub incidenta penalului? Daca nu, e pacat. Daca da, e grav...