Saptamana care sta sa se incheie ar fi trebuit sa-i bucure pe microbistii romani. Nu mai putin de patru echipe din autoproclamat valoroasa Liga a lui Mitica au iesit pentru a se duela in Europa, iar macar doua dintre acestea, CFR Cluj si Steaua, era de asteptat sa faca instructie cu niste adversari modesti.
Cand colo, ce sa vezi? Doar campioana Dinamo, adica formatia creditata cu cele mai mici sanse, a scos un rezultat mare, chiar daca acel 1-1 smuls lui Lazio chiar la Roma s-a lasat cu "victime", nu atat la figurat, cat la propriu. Mai apoi, 70 de minute de fotbal jenant si un sfert de ora in care "ros-albastrii"si-au repectat blazonul au dus catre un BATE Borisov - Steaua 2-2, un rezultat mai degraba jenant pentru vicecampioana Romaniei dar mai ales pentru orgoliul patronului sau.
In fine, a trebuit sa traim, aidoma interbelicilor bursieri americani, si "joia neagra". Mare revelatie in Romania, cu un lot umflat de sonoritati lusitano-sud-americano-suedeze, pana in urma cu trei luni cu pretentii de Liga Campionilor, CFR Cluj a fost coborata brutal cu picioarele pe pamant de o reprezentanta a unei tari de care, in mod traditional si fotbalistic vorbind, radeam... Numai ca joi seara, chiar la Cluj, Anorthosis Famagusta a facut instructie cu trupa lui Andone, facandu-ne parca sa ne bucuram ca, pierzandu-si locul in preliminariile Ligii in detrimentul Stelei, umilinta feroviarilor ardeleni nu s-a produs in alta competitie.
In fine, Otelul, "promovata" din Intertoto, si-a aratat limitele la Sofia, facandu-ne sa ne intrebam daca asta este diferenta dintre locul trei al campionatului bulgar si pozitia a cincea din Liga I. Pentru ca daca-i adevarat, ar trebui sa ne intristam. Rau de tot...