Dupa cum era de asteptat, Constantin Contac a fost repus, cel putin temporar, in drepturi de instantele de judecata care au suspendat hotarirea prefectului Cristian Roman care il scosese incompatibil. Insa tinind seama de avocatii de exceptie pe care si i-a luat, suspendarea poate dura lejer pina la finele de drept al mandatului. Drept urmare, toata zarva stirnita de aliati care ar fi dorit sa ocupe ei sefia Consiliului Judetean a ramas fara rost. Planul, care urmarea inlaturarea lui Contac, seamana acum cu un vint zgomotos si puturos, tras de aliati din care, odata deschise ferestrele, a ramas numai o amintire scirboasa. In acest fel problema compatibilitatii sau incompatibilitatii lui Contac a ajuns sa se transeze in justitie, iar situatia a revenit in punctul de unde a plecat in urma cu doua saptamini, adica presedintele CJ este acelasi. Practic nu Contac a cistigat aceasta batalie, ci aliatii au pierdut-o, dovedind ca mai au mult pina sa ajunga la multvisata suprematie din CJ. Au procedat amatoriceste, risipind o ocazie unica de a cistiga, politic, judetul. Din toata tevatura, pierderi sint mai ales in tabara Aliantei. Democratii sint nervosi pe liberali pentru ca i-au bagat intr-un joc pe care il dadeau ca si cistigat, mai ales ca, la prima sedinta a lipsit si a anuntat din vreme asta, chiar un consilier liberal, pe motivul pueril ca a trebuit sa mearga la o petrecere. Liberalii sint suparati ei intre ei; unii si-au intrerupt concediile, altii si-au schimbat planurile, pentru a participa la doua sedinte inutile. Social-democratii care cochetau cu Alianta s-au retras, vazind rezultatul. Contac insusi si-a intarit pozitia in propriul partid.
Cu toate acestea, aliatii si-au atins macar un obiectiv secundar, anume au obtinut demisia lui Liviu Contac de la directia de Drumuri si Poduri, demisie pe care au incercat, fara succes, sa o forteze printr-o hotarire de CJ. In noile conditii nu ar fi de mirare daca Liviu Contac ar renunta la demisie, cu toate ca este indoielnic ca tatal sau, caruia ii place sa treaca drept parolist, i-ar permite asta. Practic liberalii - cei care au declansat criza - au rezolvat, fara sa intentioneze asta, problema compatibilitatii lui Contac, mai precis au pescuit pestele cel mic si l-au scapat pe cel mare.
A mai iesit ciufulit din aceasta criza si prefectul Cristian Roman. Daca instanta ii anuleaza ordinul, ar trebui sa-si alunge sfatuitorii si sa-si concedieze juristii care l-au redactat. Este greu de imaginat cum va mai lucra de acum inainte pentru binele judetului cu Contac, adica cu acel pe care a vrut sa-l dea afara, nu a reusit, dar de pe urma caruia s-a ales cu puzderie de procese. Liberalii au avut glontul de argint insa l-au tras in aer. Tare greu vor face rost de altul, cu toate ca se straduiesc. Pe capul lui Contac se anunta noi si noi controale ministeriale, care se pot lasa cu alte recomandari pentru prefect. In mod cert Roman se va gindi, pe viitor, de mai multe ori inainte de a semna un alt ordin de eliberare din functie a lui Contac. Razboiul este insa departe de afi terminat, iar succesul momentan al lui Contac, silit si el sa renunte la functia fiului sau, seamana cu o victorie a la Pirus, in care biruitorul nici nu mai conteaza, pierderile combatantilor fiind mult prea mari.
Probabil asta este lupta politica. Mai pierzi, mai cistigi, important e sa fii in joc. Va amintiti ca in toata hirjoana asta care aproape ca a intors pe dos judetul sa se fi rostit vreo clipa, macar o singura data, ceva despre interesul alegatorilor? Daca da, eu unul nu am auzit.