Cum era de asteptat, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari ca localele vor avea loc la termenul stabilit si nu vor fi decalate in cine stie ce alte anotimpuri indepartate, formatiunile politice au prins ceva mai mult curaj si au trecut la atac, fie el fatis sau nu. Uite asa s-au apucat politicienii locali de treaba si, desi unii inca se afla in verva sondajului care sa le dezvaluie candidatul ideal pentru Primarie si pe cei mai demni pe care-i au pentru a-i pune pe listele pentru consiliile locale sau judetene, altii deja fac lansari de candidati cu surle si trambite.

Uite-asa, Alternativa lui Ion stefan l-a prezentat deja de jumatate de an pe Marius Stan drept candidat, acum PNL si-l insuseste tot pe acesta, ca doar este omul lor, Marius Stan fiind liberal cu acte in regula. Toate bune si frumoase pana cand si Initiativa Nationala l-a anuntat pe acelasi Marius Stan drept candidat. Desi galatenii incep sa nu mai inteleaga nimic, de fapt, pe scena politica galateana, zilele acestea se cam contureaza viitorii candidati care se vor lupta pentru mult ravnitul fotoliu de primar al "orasului rosu" de la Dunare.

Cum PIN, PNL si PAER s-au hotarat ca nu-l mai scapa pe Marius Stan din "plasa" pe care au croit-o in jurul lui, la PNTCD candidatul s-a hotarat singur sa intre in lupta, asta pana cand partidul va face o alianta si va vedea daca mai ramane in cursa. La randul sau, Andrei Lisinschi, care a castigat sondajul Partidului Democrat Liberal la Galati, s-ar putea lupta cu siguranta la alegerile de la sfarsitul lui mai cu candidatul celor trei partide, dar si cu seful conservatorilor, si vesnicul lor candidat, Eugen Durbaca, care, desi se stie cel mai apreciat in cadrul partidului, inca mai sondeaza tot judetul. Nu in ultimul rand apare in cursa primarul Dumitru Nicolae, al carui Partid Social Democrat are in derulare un sondaj cam intarziat, dar al carui rezultat se cam stie.

Cu o asemenea schema la dispozitie, galatenii nu mai au de facut decat sa-si puna capul la contributie, sa analizeze cam care ar merita votul, dar asta dupa ce trecem o luna prin campania electorala, ca doar o berica si un mic "moca" nu strica nimanui...