Bişniţarii de funcţii publice de prin barăcile politice ar trebui să înveţe ceva măcar din depolitizarea funcţiei de prefect. Era timpul să se întample şi lucruri normale în ţinutul fiarelor.
In fond, politica este percepută de mase ca o sculă de strans şuruburile căpătuirii, ca o cheie franceză care ar trebui să regleze culbutorii ambiţiilor proprii. Iar această percepţie nu este departe de realitate. Dorinţa prefectului din Galaţi de a renunţa la opţiunea politică şi de a alege echidistanţa, meseria făcută după compas, ar trebui să dea o palmă în mufa stalcită a celor care nu înţeleg de ce nu e un sfarşit de lume renunţarea la politică. Vanătoarea de fotolii publice pe care o practică în momentul de faţă anumite săgeţi ale politichiei înfipte parcă în fundul sacului cu bani publici îmi provoacă o silă pe care nu cred ca aş putea să o măsor cu chintalul.
Acum este foarte adevărat că şi prefectul vine din randul politicienilor. Ce trebuie să înţelegem, aşa cum am înţeles că Europa nu e o văgăună în care ne prăbuşim, sau cum ne-am lămurit de faptul că evoluţia înseamnă şi sacrificii, trebuie să înţelegem şi că depolitizarea funcţiilor publice trebuie să aibă un început. Probabil pentru faptul că de 15 ani nu am reuşit să reperez în politică lucruri bune decat accidental, trebuie să salut intenţia prefectului judeţului Galaţi de a renunţa la haina de politician. Aşa era normal. Acest lucru mai dovedeşte şi faptul că există în randul politicienilor şi oameni cu capetele pe umeri, hotăraţi şi întregi atunci cand vine vorba de asumarea responsabilităţilor. E şi ăsta un început.