Cautare

1365 de rezultate pentru "taxe" (4.04 secunde)
Experti din cadrul Directoratului de taxe (TAXUD) al Uniunii Europene au atras atentia Romaniei ca aplicarea taxei pe viciu s-ar putea dovedi riscanta pentru Romania, in conditiile in care tara noastra a solicitat si a obtinut si o perioada de derogare de trei ani pentru atingerea nivelului european de accizare a produselor din tutun.
Comisia Europeana a anuntat introducerea unei taxe anti-dumping, care va fi aplicata produselor de incaltaminte provenite din China si Vietnam. ... Incaltamintea pentru copii si cea sportiva nu se vor supune acestor taxe.
Responsabilii din cadrul Directiei de Taxe si Impozite Craiova sustin ca populatia prefera tot sistemul clasic de plata la ghiseu, din cauza procedurii destul de complicate de achitare a darilor on line.
taxe vamale total - 99,947 milioane de lei (din care: taxe vamale de la persoanele juridice pentru importurile din UE - 85,2 milioane de lei; taxe vamale de la persoanele juridice pentru restul importurilor - 14,48 milioane de lei;
Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local si-a aniversat ieri, la sediul institutiei, 5 ani de activitate.
Printre cele mai importante se afla si prevederile legate de impozite si taxe din Codul Fiscal. ... Va prezentam principalele taxe si impozite pe care le vom plati de la anul. ... Pentru masinile cu capacitate cilindrica ridicata vor fi platite taxe de minimum 1.800 de lei.
Unii dintre cei mai afectati de aceste noi taxe sunt proprietarii de pensiuni mici si foarte mici, ne-a declarat ieri presedintele de onoare a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Maria Stoian.
Producatorii din industria alimentara sunt obligati sa plateasca taxe suplimentare pentru controlul veterinar al calitatii materiilor prime.
Loteria Romana, platitoare de taxe Prin proiectul privind jocurile de noroc la care lucreaza Finantele, Loteria Romana va plati mai mult pentru organizarea pariurilor sportive PARILOTO.
Creditele bancare implica plata unor comisioane si taxe, în general incluse în DAE (dobânda anuala efectiva).
Veniturile din TVA au scazut, in primele patru luni, cu 9% fata de perioada similara de anul trecut, iar incasarile din taxe vamale au fost mai mici cu 60%, dar pe totalul veniturilor la bugetul consolidat s-a consemnat o crestere de 16,7%, a anuntat Ministerul Economiei si Finantelor.
In acest an, pe primele trei pozitii in lume dupa numarul de taxe platite de o companie intr-un an se afla Belarus - 124 de taxe, Uzbekistan - 118 si Ucraina - 99, se arata in raportul "Paying Taxes 2008", realizat de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC) si Banca Mondiala, care a analizat 178 de tari.
De exemplu, înainte de Paste, benzina din categoria Euro 4 era cotata la BRM la 2.219 lei pe tona (fara TVA si accize), ceea ce cu taxe înseamna, spun reprezentantii Bursei, putin peste 3.000 de lei pe tona (pret de depozit).
De exemplu, înainte de Paste, benzina din categoria Euro 4 era cotata la BRM la 2.219 lei pe tona (fara TVA si accize), ceea ce cu taxe înseamna, spun reprezentantii Bursei, putin peste 3.000 de lei pe tona (pret de depozit).
Principiile care stau la baza elaborarii acestui plan nou pentru taxe ti impozite locale de catre noua conducere a Primariei Oradea au in vedere cateva aspecte, crearea unui cadru prielnic pentru investitori, sprijinirea IMM- urilor, exploatarea patrimoniului municipiului, dorinta de a decongestiona traficul rutier in zona centrala ti in cartiere ti folosirea eficienta a parghiilor care intaresc respectul fata de cetatean.
La polul opus se afla state precum Qatar, cu o plata pe an, si Suedia, cu doua plati, se precizeaza în raportul „Doing Business 2009“ al Bancii Mondiale.Per total, la capitolul „plata a taxelor“, România ocupa locul 146 din 181 de state analizate.Raportul „Doing Business“, publicat anual de institutie, analizeaza cadrul pe care statele îl formeaza pentru dezvoltarea afacerilor, printr-o serie de zece indicatori, care masoara cât este de usor sa pornesti sau sa închizi o afacere, sa plateste taxe, sa angajezi oameni sau felul în care statul îi protejeaza pe investitori.Banca Mondiala mai apreciaza ca, în România, este nevoie de 202 ore pe an pentru a parcurge toate demersurile pentru plata impozitelor si taxelor aferente functionarii unei afaceri si ca acestea reprezinta, în medie, 48% din profitul obtinut de o firma într-un an.  Firmele din Bulgaria platesc doar 17 taxe pe an Comparativ, Bulgaria ocupa locul 94 în topul tarilor cu cel mai bun sistem de plata a taxelor, în conditiile în care firmele din tara vecina platesc, în medie, 17 taxe pe an.
Daca in 2008 previzionau venituri proprii de circa 120 de milioane de lei, dar aduceau in buget sub 100 de milioane de lei, in acest an ei indraznesc sa anunte incasari din taxe si impozite locale de pana la 110 milioane de lei.
Angajatii Serviciului de Urmarire si Executare Silita din cadrul Serviciului Public de Taxe, Impozite si alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanta nu duc lipsa de activitate.
Presedintele Traian Basescu a declarat, la Adunarea Generala Extraordinara a Grupului I al Comitetului Economic si Social European (CESE), desfasurata la Palatul Parlamentului, ca sustine necestitatea simplificarii sistemului de taxe si impozite.
In prima etapa de comasare si reducere a taxelor si tarifelor nefiscale, dintr-un numar de 451 de taxe si tarife identificate de Guvern, (560 identificate de CNIPMMR) au fost reduse un numar de 189.
google-analytics.com