Presedintele Traian Basescu a declarat, la Adunarea Generala Extraordinara a Grupului I al Comitetului Economic si Social European (CESE), desfasurata la Palatul Parlamentului, ca sustine necestitatea simplificarii sistemului de taxe si impozite.
"Birocratia romaneasca este una dintre piedicile majore in calea dezvoltarii afacerilor, a intreprinderilor, in primul rand a IMM-urilor. Romania are inca un numar mare de taxe si impozite, unele chiar fara o contributie semnificativa la bugetul de stat. Din aceasta perspectiva, sustin in continuare necesitatea simplificarii de urgenta a sistemului de taxe si impozite", a declarat seful statului.
Presedintele a amintit si cateva din prioritatile Romaniei, in vederea depasirii crizei, aratand ca acestea sunt in consonanta cu preocuparile mediului de afaceri, precum si cu cele ale partenerilor sociali si ale autoritatilor din UE.
"Astfel de preocupari trebuie supuse dezbaterii si dialogului social, una dintre pietrele de temelie ale modelului social european", a mai precizat Traian Basescu.