Cautare

9982 de rezultate pentru "sub" (2.92 secunde)
Cladirea si-a primit forma finala in 537 sub imparatul Iustinian I. ... Au urmat lucrari de marire a bisericii sub urmasul ctitorului, Constantius, in anul 365 e.N, timp in care s-a dat atentia cuvenita locasului ca resedinta episcopala a Constantinopol-ului.
Glanda, de marimea unei nuci, este localizata sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin care circula urina de la vezica. ... Desi boala este rara la barbatii sub 50 de ani, expertii considera ca majoritatea varstnicilor au cel putin urme de cancer prostatic.
Mai mult, seful Serviciului Resurse Umane, Ioan Acrivopol, nu a reusit sa faca dovada afisarii documentatiei si anuntului organizarii acestui concurs nici macar la cererea primarului Antonie Solomon, care insa a plecat in concediu, lasand lucrurile sa evolueze in continuare sub bagheta sefului de la Resurse Umane.
Astfel de mecanisme, ca si altele mult mai complicate, intre care taboo-uri subconstiente sau ceea psihologii cunosc sub numele de amintiri paravan, inlocuind memoria unei situatii stanjenitoare cu una acceptabila, pot falsifica adesea complet cele percepute.
In mod normal, dupa o masa, glicemia creste pana la cel mult 140 mg/dl, iar dupa aproximativ 2 ore va scadea din nou sub 100. ... Iti masoara glicemia in 5 secunde O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerata hiperglicemie, adica diabet.
Scolile si bisericile romanesti din Macedonia sarbeasca, care functionasera inainte sub stapanirea otomana, au fost inchise treptat. ... Noul stat Macedonia, desprins din fosta Iugoslavie, ii recunoaste pe aromani sub numele de vlahi, ca grup etnic, nu ca minoritate nationala.
- Cartea de identitate, buletinul sau pasaportul (certificatul de nastere in cazul copiilor sub 14 ani) - Toate documentele referitoare la boala, inclusiv biletele de externare din spital (obligatoriu cele de la operatiile efectuate), scrisori medicale, rezultatul altor examinari imagistice - radiografii, CT, RMN, PET-CT (inclusiv filmul si CD-ul) - pentru a putea corela rezultatul investigatiei PET-CT cu evaluarile imagistice anterioare - Copie a Deciziei CNAS cu privire la decontarea investigatiei in sistemul de asigurari de sanatate - Adeverinta de asigurat/coasigurat, talonul de pensie (dupa caz) - Cardul de asigurat (pentru pacientii care efectueaza investigatia in regim privat, acest document nu este necesar) Cu o zi inaintea examinarii este recomandat sa consumati alimente cu un continut scazut de carbohidrati (fara dulciuri, paine, paste fainoase, mazare, fasole, sucuri, etc.).
Datorita inspectiilor stricte efectuate in ultimii ani de catre inspectorii Serviciului PSC (Port State Control-controlul navelor sub pavilion strain) la bordul navelor straine care intra in porturile autohtone, calitatea acestor nave sub pavilion strain ce fac escala in porturile romanesti a crescut semnificativ, a declarat pentru "Replica" Gheorghe Stroe, seful Serviciului PSC din cadrul Autoritatii Navale Romane (ANR).
Camera de Comert care activeaza in Craiova a functionat in ultimul an sub doua denumiri, au fost emise acte cu parafe diferite, cu nume diferite ale aceleiasi institutii.
In peisajul suprarealist al ultimelor zile aterizeaza un jurnalist important, marturisind ca a fost ofiter sub acoperire.
Varianta preferata de Oprescu prevede un TUNEL pe sub parcul Herastrau. ... Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca "inclin catre varianta trei, cea cu doua tunele subterane pe sub Parcul Herastrau, chiar daca este si cea mai scumpa".
Ramane tunelul pe sub parcul Herastrau, insa va fi mai scurt. ... - doua tuneluri pe sub Parcul Herastrau, cate unul pe fiecare sens, intre Bd. ... Se scurteaza tunelul pe sub Parcul Herastrau Desi e partea cea mai scumpa a proiectului, edilii s-au pronuntat in favoarea tunelurilor pe sub parcul Herastrau.
Intra in articol pentru a citi despre principalele tendinte ale celui mai cunoscut eveniment de tehnologie care se tine in SUA.Ultrabook-urile - Laptop-uri usoare care pornesc in cateva secunde CES 2010 a fost dominat de televizoarele 3D, editia din 2011 a fost sub semnul tabletelor cu Android, iar cea de anul acesta promite sa fie sub "zodia" laptop-urilor denumite Ultrabook de catre Intel.
Exceptie vor face primele si ultimele zile, cand vor cobori sub pragul de inghet. ... Cele mai reci nopti vor fi in intervalul 13 - 15 ianuarie si 23 - 26 ianuarie, cand minimele vor cobori frecvent sub 0 grade.
- Se gaseste sub forma de banda (strip). ... - Se gaseste sub forma de banda, caseta si stilou. ... - Se gaseste sub forma de banda, stilou si caseta. ... - Se gaseste sub forma de stilou. ... - Se gaseste sub forma de caseta, banda sau set de doua benzi.
Cele 3 cazuri de deces au survenit la copii sub varsta de 1 an, adica sub varsta la care se efectueaza vaccinarea impotriva rujeolei (vaccinul ROR). ... Intr-o comunitate cu acoperire optima a vaccinarii, toti copii sub 1 an sunt protejati de asa numitul efect de protectie de grup.
11 judete din centrul si estul tarii sunt, de miercuri dupa-amiaza pana joi dimineata, sub avertizare Cod portocaliu de ninsori, ploi si vant, iar Bucurestiul si 29 de judete au fost avertizate cu Cod galben.
Cearcanele au la baza procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albastrui acolo unde pielea este mai subtire, adica sub ochi.
In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfarsitul intervalului vor fi posibile precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.
Nu dati ciocolata copiilor mici sub 3 ani sau celor care prezinta sindromul de hiperactivitate si deficiente de concentrare (ADHD). ... Aceasta energie va fi stocata din ce in ce mai mult sub forma de grasimi.
google-analytics.com