Vine iarna adevarata: temperaturi scazute si ninsori

Pana in 15 ianuarie temperaturile maxime vor creste usor si vor depasi 10 grade Celsius, mai ales in zona deluroasa. O scadere a valorilor termice se va resimti in jurul datei de 16 ianuarie.

BANAT
Pana in 15 ianuarie temperaturile maxime vor creste usor si vor depasi 10 grade Celsius, mai ales in zona deluroasa. O scadere a valorilor termice se va resimti in jurul datei de 16 ianuarie, pentru ca pana la sfarsitul primei saptamani acestea sa creasca din nou, cu aproximativ 4 grade. Tendinta vremii pentru cea de a doua saptamana este de racire usoara si treptata, pana la valori medii in jur de 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive in cea mai mare parte a intervalului. Exceptie vor face primele si ultimele zile, cand vor cobori sub pragul de inghet. Sanse mai mari de precipitatii vor fi in 15...16 ianuarie si din nou incepand din data 19 ianuarie. Vor fi ploi, iar spre sfarsitul intervalului posibil, trecator, si lapovite si ninsori.

CRISANA
In prima saptamana valorile maxime de temperatura vor fi in crestere, de la medii de
5...6 grade, pana la 10...11 grade in week-end, cand va fi mult mai cald decat in mod obisnuit pentru aceasta data. In cea de a doua saptamana temperaturile incep sa scada treptat, mai ales dupa data de 22 ianuarie, pana la medii in jur de 4 grade in ultimele zile, valori inca usor mai ridicate decat normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi negative in primele zile ale intervalului si din nou dupa data de 22 ianuarie. Va ploua slab in data de 15 si de 16 ianuarie, dar si dupa data de 19 ianuarie. In ultimele zile din interval vor fi posibile si lapovite si ninsori.

TRANSILVANIA
Pana miercuri 15 ianuarie, temperaturile maxime cresc cu 3...4 grade, apoi scad putin,
pentru ca la sfarsitul acestei saptamani si la inceputul saptamamanii viitoare sa se atinga din nou medii de 6...7 grade. In intervalul 22 ianuarie - 26 ianuarie regimul termic va fi in scadere, cu aproximativ 4 grade, dar maximele raman totusi usor mai ridicate decat mediile climatologice specifice acestei date. Mediile valorilor minime de temperatura vor fi negative in majoritatea zilelor, iar cel mai frig va fi la inceputul si la sfarsitul intervalului, cand in depresiuni izolat va fi ger.
Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 15 si 16 ianuarie, apoi dupa data de 19 ianuarie. Precipitatiile vor fi slabe, ploi in prima saptamana, apoi mixte.

MARAMURES
In intervalul 13 ianuarie - 21 ianuarie, temperatura aerului va avea oscilatii spre valori tot mai ridicate si se va ajunge la medii ale maximelor de 7...8 grade. De marti, 21 ianurie, tendinta vremii este de racire si revenire la temperaturi in medie de 2...3 grade. Cele mai reci nopti vor fi in intervalul 13 - 15 ianuarie si 23 - 26 ianuarie, cand minimele vor cobori frecvent sub 0 grade.
Cele mai mari sanse de precipitatii vor fi la mijlocul primei saptamani (ploi) si dupa data de 18 ianuarie (mixte).

MOLDOVA
In prima saptamana mediile valorilor maxime vor oscila intre 6 grade in ziua de 15 ianuarie si 2...3 grade in zilele de 17 si 18 ianuarie. In saptamana urmatoare, dupa o crestere usoara in primele doua zile, temperaturile vor cobori treptat spre valori apropiate de normalul perioadei. Evolutia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare, iar cele mai friguroase nopti vor fi la inceputul si la sfarsitul intervalului. Dupa data de 16 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, la inceput sub forma de ploaie,apoi trecator si lapovita si ninsoare.

DOBROGEA
In tot intervalul de prognoza vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta
data. La jumatatea primei saptamani si din nou in jurul datei de 21 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 9...10 grade. In 17...19 ianuarie, dar si la finalul intervalului, va fi mai rece, dar nici atunci mediile diurne nu vor cobori sub 4 grade. Mediile regionale ale valorilor minime vor fi negative doar in primele si in ultimele dimineti. Din data de 16 ianuarie, trecator vor fi posibile precipita ii mai ales sub forma de ploaie
slaba.

MUNTENIA
Pana in jurul datei de 21 ianuarie, valorile temperaturilor maxime se vor mentine ridicate, astfel ca in zilele cele mai calde media pe intreaga regiune va fi de aproximativ 9 grade. Dupa aceasta data temperaturile vor incepe sa scada usor si treptat pana la medii de 4...5 grade, inca destul de ridicate pentru a doua decada a lunii ianuarie. In privinta temperaturilor nocturne, cele mai mici valori se vor inregistra la inceputul primei saptamani si la finalul celei de a doua, cand pot cobori spre - 5 grade. Din data de 16 ianuarie, local, vor fi conditii de precipitatii, in general slabe cantitativ. Vor predomina ploile.

OLTENIA
Vremea va fi mai calda decat in mod normal, in tot intervalul de prognoza. In zilele cele mai calde media maximelor pe intreaga regiune va fi de 8...9 grade, iar in zilele mai reci (in special spre sfarsitul celei de a doua saptamani), nu vor cobori sub 4 grade. Cele mai scazute minime, cu valori preponderent negative, vor fi in intervalele 13-16 ianuarie si din nou in 24-26 ianuarie. Temporar vor fi conditii de ploi slabe, incepand cu data de 15 ianuarie.

Sursa: REALITATEA.NET