Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (3.54 secunde)
S-a semnat si Declaratia de la Atena, in care propunem masuri de crestere a numarului de locuri de munca si de oprire a austeritatii, a politicii economice europene care a dus la un somaj foarte mare in randul tinerilor si la tot mai multa saracie si nesiguranta.
USL a pregatit draftul motiunii de cenzura, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", care va fi depusa imediat ce Guvernul isi va angaja raspunderea , in text fiind inserat indemnul adresat parlamentarilor PDL de a-l inlatura pe Emil Boc din fruntea Guvernului.
Opozitia a depus la Parlament motiunea de cenzura intitulata ‘Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate‘, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.
Motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", care a fost introdusa de opozitie dupa ce Executivul si-a angajat raspunderea pe noul Cod al muncii, va fi dezbatuta si votata astazi, de parlamentari.
Testarea mijloacelor de trai are in vedere evaluarea veniturilor monetare reprezentate de toate veniturile realizate (inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, obligatii legale de intretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent si alte creante legale) sau evaluarea bunurilor si a veniturilor potentiale obtinute prin valorificarea bunurilor mobile si imobile aflate in proprietate ori folosinta.
Acum reducerea consumului s-a facut prin taieri brutale de salarii, prin fiscalitate impovaratoare, inclusiv cresterea TVA, prin licentieri din zona bugetara, care au atras somaj in zona privata a economiei.
Desi in calitate de ministru al Muncii as putea sa ii atrag atentia ca se afla intr-o situatie clasica de somaj mascat.
Controversatul proiect de lege mai creeaza un avantaj elevilor care sunt primiti la facultate desi nu au promovat examenul de bacalaureat, obligand statul sa ii finanteze pe acestia "cel putin la nivelul ajutorului de somaj".
Daca cu cifrele despre recesiune, inflatie , falimente, somaj si putere de cumparare tot mai mica, am inceput sa ne obisnuim, mai nou colapsul ordinii sociale este surclasat de pierderea unor forme de manifestare a libertatii obtinute prin revolutie si de abuzurile puterii guveramentale.
trec direct in somaj daca Basescu pleaca in pensie. Adus la Putere de asa zisii intelectuali ai lui Basescu, ar fi frumos ca actualul regim sa fie condus la elicopter de aceiasi oameni.
De asta data, voi prezenta in cadrul reuniunii fostilor sefi de stat, comunicarea : "Foamete, saracie si somaj intr-o lume mai bogata ca niciodata" (textul va fi prezentat pe blog).
Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, publica pe blog interventia sa la reuniunea de la Izmir a Forumului Economic Eurasiatic, din 12 Aprilie 2012.
Ea risca sa creeze "somaj" in randurile militantilor vechi si statornici, ceea ce cu siguranta ca descurajeaza valoarea cea mai pret a unui partid:
Stiti despre ce vorbesc - inflatie, curs de schimb, ceva crestere economica, exporturi, somaj redus, bla, bla. Un pic de spectacol cu Gigi Becali la puscarie, ca sa avem si actiune in telenovela asta, iar romanii sunt multumiti.
Taierea ajutorului de somaj nu e totuna cu cresterea salariului minim pe economie. Blocarea POSDRU, POS Mediu sau POR nu e totuna cu deblocarea lor.
In loc de cresteri de venituri si locuri de munca, romanii primesc noi impozite, somaj si scandaluri. Inca un an in ritmul asta si buna administratie pesedista va ramane o legenda fixata in perioada Nastase.
Nu este vorba de salvarea natiunilor ci de subminarea lor, inclusiv biologica, in unele cazuri, prin venituri mici, somaj mare, nesiguranta si stress accentuate, boli netratate, hrana proasta sau insuficienta.
traian basescu lasa in urma o economie facuta zob, in care partea productiva si profitabila nu mai apartine romanilor, somaj in crestere, milioane de romani fugiti in afara din fata saraciei, saracie pe care a persiflat-o, de la inaltimea averii sale de milioane de euro, avere facuta prin fraude, coruptie, furt, spalare de bani.
Pana la indeplinirea planului de rambursare a datoriilor, datornicii sunt obligati sa utilizeze veniturile potrivit planului aprobat, sa se abtina de la orice tranzactii sau comportamente care ar conduce la esecul planului, sa desfasoare activitati adecvate, generatoare de venituri si, in caz de somaj, sa caute sa realizeze venituri.
Pe de alta parte, aceleasi intreprinderi evidentiaza calitatea angajatilor, dar si necesitatea de a avea o amenajare a teritoriului care sa favorizeze infiintarea de firme in alte zone decat cele cu o crestere puternica si fara somaj.
google-analytics.com