Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (3.82 secunde)
Ati taiat salarii, ati taiat pensii, indemnizatii de somaj, indemnizatii pentru mame, ati pus economia pe butuci, ati inchis spitale si scoli!
Multi dintre angajatii acestor institute nu au habar care va fi soarta lor, dar toti se tem de lichidare si de intrarea in somaj.
Inchiderea celor doua firme din Satu Mare si Carei ar insemna trecerea in somaj a aproape 1.000 de angajati.
Pe de alta parte, la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj realizarile au depasit, de asemenea, prevederile bu-getare si au inregistrat o realizare de 101,6%.
Obligatiile scutite au fost datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si de somaj, precum si Fondului national unic de asigurari de sanatate, iar valoarea lor preliminata pentru perioada ianuarie - noiembrie se ridica la 3.963 de miliarde de lei, potrivit unui ordin comun al MEC si al Ministerului Finantelor Publice.
Conform ANEIR, membrii asociatiei estimeaza ca problemele financiare ale firmelor mentionate ar putea determina intrarea in somaj a 25% din forta de munca a Romaniei.
Pe langa pierderile de un miliard la export, Ionescu mai spune ca “masurile BNR“ inseamna si un somaj potential de un milion de locuri de munca, adica in jur de 25% din forta de munca a tarii.
Pe de alta parte, bugetele locale au inregistrat un excedent de 3.849,8 miliarde de lei, iar pentru bugetul asigurarilor de somaj soldul pozitiv a fost de 2.418,4 miliarde de lei, valori superioare estimarilor anuale.
Singura reducere de venituri se constata la bugetul asigurarilor de somaj, cu 20,9 miliarde de lei, fata de 713,4 miliarde de lei, in 2004.
in aceleasi luni, ianuarie si februarie, s-au inregistrat incasari mai mari si la fondul asigurarilor de sanatate si la CAS si la fondul de somaj.
Patronii cred ca masura este una “mult prea drastica“, ce va avea efecte colaterale revelate printr-o slaba crestere economica si somaj mare.
Galatenii care nu au un job au posibilitatea sa se instruiasca in mod gratuit in alte meserii, prin intermediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Galati Institutia organizeaza cursuri de calificare si recalificare pentru somerii indemnizati si neindemnizati, carora le-a expirat somajul sau care nu au avut dreptul la somaj, dar sint inscrisi in evidentele AJOFM Galati.
Proiectul elimina obligatia angajatorilor de a depune la Inspectoratul teritorial de munca actele care atesta plata lunara a contributiei pentru asigurarile sociale de stat si a contributiei la constituirea fondului pentru plata ajutorului de somaj.
Presedintele Traian Basescu a anuntat luni ca reforma fiscala va continua in 2006 cu reducerea contributiilor la fondurile de sanatate, de pensii, de somaj, astfel ca numarul 16 va deveni arhicunoscut in fiscalitatea romaneasca, aceasta politica avind ca obiectiv stimularea masiva a economiei.
Potrivit managerului pentru relatia cu comunitatea, Drew Slaton, lipsa de fonduri a determinat trecerea in somaj tehnic a unui numar de 500 de muncitori romani, care vor fi rechemati pe santier in momentul deblocarii situatiei.
Daca la inceputul anului se vehicula cifra de 5.200 de disponibilizari, pentru care erau prevazute in bugetul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) fonduri pentru platile compensatorii, dupa negocierile cu reprezentantii Fondului Monetar International s-a ajuns la aproximativ 6.000 de mineri.
Un exemplu in acest sens este mutarea pe hirtie a 4.300 de oameni, de la celelalte companii la CFR Telecomunicatii, carora li s-au platit doar salariul net, fara a se plati contributiile la asigurarile de sanatate, la fondul de somaj, bugetul statului.
Salariatii disponibilizati in urma concedierilor colective vor beneficia, pe o perioada de doi ani, de indemnizatia de somaj, venitul de completare si plati compensatorii, in conformitate cu ordonanta privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati, companii si regii cu capital majoritar de stat.
Salariatii au aflat de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj ca, intre 2000 si 2002, conducerea ITUC a retinut de la angajati obligatiile la pensii, somaj si sanatate, insa nu le-a mai virat bugetelor respective.
Practic cei 40 de mari contribuabili vor plati taxele si impozitele datorate la bugetul de stat, bugetul de somaj, bugetul de asigurari sociale, bugetul de asigurari sociale de sanatate la "pusculita" Directiei de Mari Contribuabili Bucuresti, singura exceptie fiind impozitul pe venitul din salarii.
google-analytics.com