Realitatea informeaza : Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, considera ca Silviu Prigoana si Cristian Popescu Piedone l-ar putea invinge pe Sorin Oprescu in lupta pentru Primaria Capitalei si a afirmat, in acest context, ca oricum actualul edil-sef este "speranta PSD pentru prezidentialele din 2014".
"Sunt deja doi candidati care il pot invinge pe Oprescu la viitoarele alegeri: Prigoana si Piedone. Oprescu sta bine in sondaje, dar eu n-as dormi linistit daca as fi in locul lui. Mai ales daca va candida pentru Bucuresti-Ilfov. Oprescu e speranta PSD pentru prezidentialele din 2014. Nu stiu daca Crin Antonescu stie, dar i-o spun eu acum", a sustinut Lazaroiu, intr-un interviu pentru ziare.com.
In opinia fostului consilier prezidential, "oricum Antonescu e prea absent ca sa isi dea seama" ca PSD ar putea sa nu il sprijine la prezidentialele din 2014. "Traieste in lumea lui confortabila. Nu vreau sa il deranjez. Desi in calitate de ministru al Muncii as putea sa ii atrag atentia ca se afla intr-o situatie clasica de somaj mascat. Pe care noi incercam sa il descurajam. Ma refer la oameni platiti regeste, dar degeaba pe care nu ii contabilizam la somerii inregistrati. O sa il invit pe Crin Antonescu in unul din programele noastre de reabilitare a dependentilor", a spus ministrul Muncii despre liderul PNL.
Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a exclus ca Sorin Oprescu sa fie prezidentiabilul sprijinit de USL, in 2014, precizand ca, potrivit protocolului, daca PSD impune premierul, atunci va fi sustinut candidatul din partea PNL la Presedintie, care, din sondajele de pana acum, e Crin Antonescu.
Intrebat, intr-o emisiuni la TVR1, daca se ia in considerare candidatura lui Sorin Oprescu la Presedintie, in 2014, din partea USL, Dragnea a raspuns ca acest lucru este "exclus". "Eu sunt sigur ca USL va exista si in 2014, si dupa (...) Din partea noastra, (Sorin Oprescu - n.r.) nu, din partea noastra candidatul este Crin Antonescu. Daca lucrurile merg asa cum ne arata noua cercetarile pe care le facem in fiecare judet, si in care cred, si vom face Guvernul in 2012 si Victor Ponta va fi prim-ministru, candidatul pe care-l sustine USL in 2014 este Crin Antonescu", a explicat secretarul general al PSD.
De altfel, Dragnea a negat si posibilitatea variantei aduse in discutie de Crin Antonescu, ca PSD sa desemneze prezidentiabilul, caz in care PNL ar prelua Guvernul.
Secretarul general al PSD a comentat ca, potrivit intelegerii, "daca PSD desemneaza candidat la prim-ministru si va fi numit prim-ministru si va forma Guvernul, atunci din partea PNL va fi candidatul la Cotroceni". "La aceasta ora, cel mai bine plasat e Crin Antonescu. Daca nu se intampla nimic, si Doamne ajuta sa nu se intample nimic, Crin Antonescu va fi candidatul USL-ului la Cotroceni in 2014", a spus el.
"Sorin Oprescu, daca-l sprijinim la Primaria Capitalei, este foarte bine, dar nu e discutata varianta cu Sorin Oprescu la Cotroceni, cu nimeni, nici macar cu el", a conchis Dragnea, referindu-se la speculatiile aparute in presa despre o astfel de alternativa a USL.