Victor Ponta, liderul PSD, publica pe blog articolul "Doua fotografii din acest weekend. Cine lipseste, cine se afla in locul potrivit si cine nu?", pe care il puteti citi in continuare.
'Sa va raspund din prima la intrebarea din titlu - Boc, eu si Basescu. Nu va speriati de alaturare, stiu ca nu ma onoreaza, dar va explic imediat.
Am fost vineri si sambata la Atena, la reuniunea liderilor socialisti si social democrati europeni, organizata de Primul Ministru al Greciei - Georgios Papandreou (in fotografia de alaturi mai apar Cancelarul Austriei, liderii din Franta, Germania, Italia, Polonia, comisarii europeni socialisti si Poul Rasmussen - presedintele PES). La aceasta intalnire au participat presedintii partidelor socialiste din Europa si s-au discutat solutiile noastre pentru a combate austeritatea si taierile bugetare din toata UE. S-a semnat si Declaratia de la Atena, in care propunem masuri de crestere a numarului de locuri de munca si de oprire a austeritatii, a politicii economice europene care a dus la un somaj foarte mare in randul tinerilor si la tot mai multa saracie si nesiguranta.
Dar nu doar despre asta doream sa scriu. Tot vineri, Traian Basescu, "presedintele tuturor romanilor" a fost la Helsinki, la reuniunea liderilor populari europeni. Un eveniment la care sunt chemati (similar cu ce a fost la Atena) liderii partidelor populare. Un eveniment la care Traian Basescu s-a dus in locul presedintelui PDL, Emil Boc. Ma intreb si eu asa, ca nu pot sa-l intreb direct pe Traian Basescu - in ce calitate a fost acolo? Ca presedinte PDL? Ca membru de partid?
Am inteles de mult timp ca pentru Basescu nu conteaza articolul 84 din Constitutie (cel care afirma ca "in timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid"). In tara, conduce sindrofii de partid fara jena, ii baga in sedinte pe sefii de filiale, se consulta cu cei din PDL cu privire la ce poate face acest partid pentru a castiga alegerile, le spune ce ar trebui sa modifice la Statut, pe cine sa dea afara, pe cine sa promoveze! Ma rog, treaba lor daca accepta sa fie tratati ca servitorii, cei mai multi asta si sunt! Ma enerveaza doar ca toate sedintele astea de partid le tine la resedinta platita din banii nostri! Si ca tara arde iar babele pedeliste se tot intreaba daca sa se pieptane cu carare sau cu breton!
Acum insa vad ca merge si in Europa la sedintele Partidului Popular! Da, acolo trebuia teoretic sa fie Boc, dar probabil ca aia nu l-ar primi in sala! Dar de ce participa Basescu, presedintele nostru "apolitic" la o sedinta de partid european? De ce pe bani publici? In ce calitate? Sa nu zica iar prostia aia ca ar merge si la sedintele Partidului Socialist European daca ar fi invitat! In primul rand pentru ca la noi sigur nu l-ar primi nimeni. A lasat impresie proasta in 2002-2003 cand reprezenta Pd-ul la sedintele socialistilor. Noi suntem mai pretentiosi si mai mandri decat popularii, nu ne tinem de nas si stam la masa cu traseistii doctrinari, toti "crestin-democratizati" intr- o noapte, la betie!
Cu riscul ca iar sar propagandistii si ne anunta ca Monstruasa Opozitie e obsedata de suspendare, o spun direct - chiar e vorba de incalcarea Constitutiei! Nu degeaba in Romania, ca si in cam toate tarile democratice, presedintele nu mai poate fi si seful partidului; tocmai ca sa-si exercite atributiile in folosul tuturor cetatenilor, nu doar al colegilor sai de mai buna sau mai rea-credinta, dupa caz! Si zau ca macar as vrea sa stiu cat a platit Administratia Prezidentiala, din banii nostri, excursia la Helsinki, la o intrunire care excede evident atributiile de serviciu ale D-lui Basescu!
Mai bine statea in tara Dom’Presedinte ca iar isi pusera poalele in cap subordonatii de la PDL si se facura de circ cu marile lor modificari la Statut - cica despre integritate! Trebuia sa-i impace inainte sa se fie iar tragicomici! Lasand la o parte faptul ca Triada reformatoare e compusa din niste personaje cel putin la fel de condamnabile ca si cei care s-au opus, dar mult mai ipocrite si mai fatarnice (Voinescu a inchis ochii cand Roberta fura voturi in Parlament, Macovei a intervenit la instanta cand era Ministrul justitiei si a castigat pentru familie o vila in Cotroceni care nu era a ei, iar Preda a pupat poala lui Base pana a prins o sinecura bine platita la Parlamentul European), uitand ca fara acei baroni si alesi locali, traseisti politici, securisti, lacomi si plini de dosare nici vorba sa ajunga PDL la guvernare si nici cei trei "Apostoli" la Bruxelless; ignorand toate acestea si multe altele, cum Dumnezeu sa scrie ei in 2011 ca unul trimis in judecata nu mai are ce cauta in Partid? Pai Basescu in 2004 era pe rolul instantei cu dosarul "Flota", iar in 2005 a scapat de hotia cu casa din "Mihaileanu" doar prin "competentele" incontestabile ale Dnei Avocat Elena Udrea! Ati uitat deja dragi urmasi ai lui Traian? Hai sa nu-i mai bagam in seama, au destul timp sa faca cata reforma vor in opozitie, problema este ca ACUM ne distrug si ne fura tara!
Si apropo de cine e seful PDL; la congresul UDMR, vicepriministrul Ungariei s-a dus la tribuna si a spus senin ca Guvernul sau la cere liderilor maghiari sa ramana in continuare in alianta cu "partidul condus de Dl. Traian Basescu"! Initial toata lumea a pufnit in ras pentru ceea ce parea doar o gafa diplomatica, apoi lumea s-a jenat de ignoranta invitatului. Singurul care zambea fericit, la cateva scaune de mine era - ati ghicit - Emil Boc! Si inca o data m-am convins ca nu exista o limita a lipsei de mandrie, de demnitate umana, pe care bravul nostru Emil sa nu o fi depasit deja! Iar in fotografia de mai jos, de ieri de la Helsinki, langa cine sta Basescu? Langa Viktor Orban si Silvio Berlusconi! Ma rog, cine se aseamana se aduna, ce sa caute Boc acolo?!?!'