Senatorul Leonardo Badea a sujstinut o declaratie politica intitulata "Reflectii deschise in vremea de aducerea - aminte", pe care o puteti citi in continuare.

Atunci cand am intrat in Parlamentul Romaniei, primul apel public catre colegii mei a fost acela al regasirii valorilor fundamentale in dreptul carora actionam ca vectori decizionali si de imagine: responsabilitate si decenta! In hotarari, in discurs, in atitudine.
Cea mai paguboasa atitudine dintre toate mi se pare eterna intoarcere la apologia cu orice pret a evolutiei care a stapanit Romania in ultimii ani. Dar nu e doar atat. Atrasi, pesemne, de ispita caderii definitive in ignoranta, lideri politici, fie ca vorbim de cei de la Bucuresti sau din teritoriu, ne ofera cu dezinvoltura prelegeri vaste despre: (I) cat de bine era pe vremea de aducerea aminte, insistand sinucigas pe teoria binefacerilor aduse de taierea salariilor si inghetarea pensiilor, si (II) cum nu difera cu nimic actuala guvernare de cea trecuta.
Ori un asemenea discurs provoaca, in numele unei istorii recente, ce nu poate fi uitata, necesitatea unei reactii. Pentru ca e greu de acceptat predica ignorantei ca doctrina oficiala si pentru ca masurile Guvernelor Boc nu pot fi confundate cu cele ale Guvernului Ponta. Fie si din simplul motiv ca sunt diametral opuse.
Austeritatea severa nu e totuna cu disciplinarea bugetara. Taierea salbatica a salariilor nu e totuna cu reintregirea lor. Inghetarea pensiilor nu e totuna cu indexarea. Taierea ajutorului de somaj nu e totuna cu cresterea salariului minim pe economie. Blocarea POSDRU, POS Mediu sau POR nu e totuna cu deblocarea lor. Blocarea subventiilor din agricultura nu e totuna cu plata acestora. Desfiintarea spitalelor nu e totuna cu reinfiintarea lor.
Sunt doar cateva exemple, stimati colegi, pe care le putem ignora sau recunoaste. Daca, insa, nu vom reusi sa separam, odata pentru totdeauna, epocile evocate mai sus, ma tem ca ne vom rataci! Sper sa nu ratam oportunitatea de a avea o memorie buna fiindca asa cum spunea Stendhal "O memorie buna este un avantaj imens."