Cautare

3689 de rezultate pentru "seara dacica" (3.04 secunde)
Propunand un meniu inedit, compus in principal din preparate de inspiratie dacica, Cristina Profeanu, managing partner al restaurantului, a reusit sa surprinda oaspetii prin gustul preparatelor, realizat din ingrediente naturale, dar si prin atmosfera inspirata, continand elemente originale.
Degustarea de preparate dacice si vinuri care a avut loc vineri seara la unicul restaurant dacic din Bucuresti, La Bordei, ne-a demonstrat inca o data ca este adevarat. ... Preparatele dacice unice si vinurile exceptionale s-au dovedit a fi combinatia ideala pentru o seara perfecta de vara.
Referindu-se la valoarea acestor vestigii, arheologul francez subliniaza ca nu este vorba doar de patrimoniul din perioada romana, ci si din perioade mai vechi, din epoca fierului (perioada dacica) si chiar epoca bronzului, iar mai recent Evul Mediu si epoca moderna.
Lipseau storurile de la geamuri si-n fiecare seara aveam impresia, dezbracandu-ma, ca cineva se uita pe geam fara sa fie vazut si fara sa-1 fi vazut niciodata, poate pentru ca acest cineva putea foarte bine sa nu fie nimeni.
Fa acest lucru in fiecare seara pana cand dispare batatura. ... Taie o feliuta de coaja de lamaie cu putina pulpa si pune-o pe locul bataturii seara cu ajutorul unui pansament. Se face seara de seara pana la scoaterea bataturii.
La noi, cind autoritatile si-au dat seama ac ingroapa a doua oara asezarea geto-dacica a fost prea tirziu pentru modificarea traseului autostrazii.
Dupa ce a lansat ieri in premiera replica dupa moneda dacica de tip “koson“, Banca Nationala a Romaniei (BNR) va mai avea in acest an alte trei emisiuni numismatice legate de anul 2005.
rochii din in in stil dacic - la 200 RON, replici dupa monede in plastic - la 5 RON, pandantive cu simboluri dacice - la 15 RON, replici in lemn dupa sica - arma dacica, replica din fier pentru falx si sica, magneti - la 5 si la 3 RON, semn de carte - la 3 RON, genti din piele - la 165 RON, tricouri din bumbac inscriptionate cu numele site-ului acestei tabere - la 25 RON, calendare pe 2014 - la 20 RON, inele din cupru cu sticla de murano - la 25 RON.
Pe langa continuitatea geto-dacica, sunt si alte momente ale istoriei care s-ar dori trecute sub tacere, scoase din constiinta omului de rand.
Rochiile si bluzele pictate de mine sunt inspirate de folclorul romanesc si simbolistica dacica", ne-a spus Amalia, care va fi prezenta in curand la Gradina cu artisti, in zona Rosetti - langa Casa Universitarilor) Amelia Patachia a absolvit Scoala de Arta - Pictura si Design vestimentar.
cultura dacica la fesurile dacice, din cultura aromana la tichii, la braie am mai multe influente: ucraineana, baroca, saseasca, romaneasca orientala, in functie de decoratiuni.
Am multe linguri din lemn cu lupul dacic, l-am avut si pe Decebal, si pe Domnisoara Pogany, si din mitologia dacica - cerbul care purta pe coarne copacul dacic al vietii.
In anii 90, la facultatea de istorie a UBB am sustinut in scrieri si seminarii elementul etnic major de origine dacica a romanilor in dauna celui latin.
Sectia de istorie cuprinde in principal colectii arheologice (20.000 obiecte) referitoare la toate fazele locuirii in aceasta zona (picturi rupestre de peste 100000 ani, epoca bronzului, perioada dacica si romana).
Cetatea dacica Pelendava, de langa Craiova, avea un tunel care iesea la malul drept al Jiului, lung de 2 kilometri.
Zamolxis, unicul zeu al dacilor care a locuit aici, ar fi folosit pestera pentru a putea ajunge la cetatea dacica Sarmizegetusa, prin niste tuneluri secrete, subterane.
Balmosul la Buturuga dacica, un spectacol culinar cu totul deosebit, oua in smantana, pastravi afumati, preparate traditionale din carne de vanat, oua de prepelita marinate, protap din purcel, miel sau vitel, rulade din cas, sarmale si ardei umpluti, ciorba si hribi cu smantana, fripturi la cuptor sau ceaun, salate de muraturi, paine de casa si placinte poale-n brau, papanasi cu dulceata si cate alte surprize delicioase.
Regasim aici radacinile viitorului slogan iliescian "moarte intelectualilor".) Dupa Vulcanescu, structura fundamentala a sufletului romanesc este dacica; ea se manifesta cu precadere prin luciditate si masura.
Regasim aici radacinile viitorului slogan iliescian "moarte intelectualilor".) Dupa Vulcanescu, structura fundamentala a sufletului romanesc este dacica; ea se manifesta cu precadere prin luciditate si masura.
Noi, la Cotnari, continuam traditia locala, tracica si dacica pe dealuri, unde gasesti semne arheologice. Cotnari a fost candva cel mai mare targ dupa Bacau.
google-analytics.com