vasilerosciuc.blogspot.ro informeaza: Vorbea in postarea de ieri despre dragostea pentru natura care este unul dintre elementele de baza pentru a incepe sa-ti creezi o gradina.
Dar sa stiti ca aceasta dragoste nu ramane neampartasita. In generozitatea ei natura iti impartaseste dragostea ba, chiar mai mult,darurile ei te ajuta sa-ti depasesti si disconfortul ceat de anumite boli.
Se spune ca Dumnezeu ca sa-l incerce pe om a lasat pe pamant 1000 de boli dar, in marinimia sa a lasat si 1001 plante cu care acesta sa-si trateze bolile.
Plecand de la acest aforism si de la faptul ca, de-a lungul anilor am reusit sa-mi rezolv o multime de probleme de sanatate cu ajutorul remediilor naturiste( nu neg faptul ca am beneficiat si de ajutorul medicinii moderne in multe cazuri) vreau sa discutam astazi de cate remedii naturiste pe care putem sa le folosim, cu eficienta in tratarea bataturilor.
Prin natura activitatii pe care am desfasurat-o, si a faptului ca nu de fiecare data am putut sa am grija de mine( unul din motive a fost portul bocancilor militari) am reusit sa ma procopsesc cu bataturi la ambele picioare.
Dupa cum bine stiti bataturile sunt acele formatiuni epidermice tari ce se fac pe talpa sau pe degetele de la picioare . Ele devin suparatoaresunt destul de groase, si apasa prin incaltaminte tesutul existent imediat sub ea.
Cauzele formarii bataturilor pot fi: o incaltaminte prea stramta si mica, statul prea mult in picioare si incaltat(la serviciu, de exemplu) si chiar un ciorap care jeneaza.
Aseara, in timp ce-mi plimbam cainele prin parc am simtit niste dureri intepatoare in talpa piciorului drept semn ca batatura se reactivase. Si pentru ca am o colectie destul de mare de leacuri de gradina m-am hotarat sa o impartasesc cu dumneavoastra, poate va ajuta pe cineva care are bataturi netratate.
Vedeti aici mai este o problema â€" eu am facut de-a lungul anilor mai multe tratamente dar, dup ace reuseam sa scot o o parte din batatura si ma simteam bine, nu duceam tratamentul pana la capat.
Deci sa nu mai lungim vorba sis a vedem cum putem sa ne tratam.

Tratamente:

Cea mai simpla metoda de a scapa de bataturi este

Spala picioarele timp de 20 minute, cu apa calda, pentru a se muia putin locul. Sterge foarte bine cu un prosop.Ia un leucoplast si se decupeaza forma bataturii cu o forfecuta, apoi lipeste-l pe pielea din jur. Faci acest lucru sa protejezi pielea din jur.
Pui apoi usturoi pisat amestecat cu putin sapun sau cu otet din vin sau felii de lamaie taiate si cu putina sare, sau ceapa in otet.( eu folosesc tampoanele demachiante pentru a pune solutia obtinuta). Acopera apoi cu un alt pansament sau leucoplast si tine 24 ore. Ei aici e problema.In 2-3 zile deja poti desprinde bucati din batatura si deja dispare durerea â€" Sfatul este sa repeti aplicarea solutiei atat timp cat este nevoie ca sa elimini batatura definitiv.
Daca sunteti adeptii medicinii naturiste si aveti la dispozitie niscaiva plante medicinale le poti folosi cu succes.Urmatoarele plante medicinale: ceapa, crin, iarba mare, iarba de soldina, iedera, lamaie, maces, marar, norocel, nuc (coaja verde), paducel, patlagina, praz, ricin, rostopasca, salcie, siminoc, smochin, stanjenel, urechelnita, usturoi, te ajuta sa scapi de bataturi
Cum le folosim aceste plante medicinale.
Ceapa (Allium cepa)- Scoate pielita subtire de la ceapa si partea carnoasa o coaci la cuptorpana se inmoaie. Pune ceapa coapta 5 minute in otet din vin si apoi o aplici pe batatura. Fa acest lucru in fiecare seara pana cand dispare batatura.
Crin (Lilium candidum) Marunteste un bulb de crin sipune peste el otet, cat sa-l umezeasca. Il pui pe o bucata de pansament si il aplici pe batatura. La 24 ore il schimbi cu un bulb nou, pana la disparitia completa a bataturii.Este bine ca pielea din jurul bataturii sa o protejezi cu o crema grasa.
Iarba mare (Inula helanium) se poate face doar cu frunze proaspete- striveste frunzele si apoi aplica-le pe batatura. Tine leucoplastul sau pansamentul cu frunze 12 ore sau eventual peste noapte, timp de cateva zile, pana la disparitia bataturii.
Iarba de Soldina (Sedum acre) Marunteste planta si frunzele, adauga putin otet si pune pe batatura. Tine leucoplastul sau pansamentul 12 ore sau peste noapte, timp de cateva zile, pana la disparitia bataturii.
Iedera (Hedera helix) Frunzele de iedera le macerezi in vin alb timp de 3 zile si apoi le aplici pe locul bataturii sub leucoplast. Le schimbi la 24 ore. Se face pana la vindecare.
Lamaie (Citrus lemon)-Un tratament usor de realizat si cu rezultate eficiente este cel cu lamaie. Taie o feliuta de coaja de lamaie cu putina pulpa si pune-o pe locul bataturii seara cu ajutorul unui pansament. Se face seara de seara pana la scoaterea bataturii.
Maseaza batatura cu ulei de lamaie, apoi aplica peste aceasta un plasture si lasa sa actioneze timp de 30 de minute.
Maces (Rosa canina)- Pune 2 linguri de ramuri si frunze tinere de maces bine maruntite la o cana de apa rece. Dupa ce fierbi timp de 15 minute frunzele lestrecori si dimineata cand va serviti cafeaua faceti o baie calduta la picioare cu acest decoct. Baia se repeta si seara tot timp de 15 minute.Dupa baia de seara poti sa pui o compresa inmuiata in decoct peste bataturi pe care o lasi pana dimineata.
Marar (Anthum gruveoles) Macini seminte de marar cu rasnita de cafea si le amesteci cu otet pana faci o pasta pe care o intinzi pe o bucata de panza si o aplici pe batatura. Schimba zilnic pansamentul pana la vindecare.
Norocel (Sedum maximum) Maruntesti planta si o amesteci cu otet. Solutia obtinuta o aplici pe un pansament si o pui pe batatura pentru 24 ore.Schimbi pansamentul pana la scoaterea bataturii.
Nuc (Juglans regia) Ia coaja verde de la fructele verzi, taie-o si aplic-o cu o bucata de leucoplast pe batatura. Tine 24 ore apoi schimba, pana la vindecare.
Paducel (Crataegus monogyra) Fierbe intro cana de apa 3 linguri de ramuri si frunze bine maruntite timp de 15 minute. Inmoaie apoi un tifon si pune comprese pe batatura. Poti pune si cataplasme cu frunze si ramuri din decoct pe batatura..
Patlagina (Plantago lanceolata)- Seara, inainte de culcare, pune frunze proaspete de patlagina peste batatura pe care le fixezi cu un leucoplast si iei un ciorap peste noapte. Repeta panatrece batatura.
Praz (Allium porrum)- Taie bucati rotunde de praz si le pui in otet pentru 24 ore si apoi le scoti si le aplici pe batatura. Acopera bucatile cu o bucatica de plastic. Lasa 24 ore dupa care se va schimba prazul, daca batatura nu s-a dizolvat.
Propolis Foarte eficient in batalia cu bataturile este propolisul proaspat. Se ia o bucatica de propolis cat un bob de fasole, se incalzeste la flacara si se lipeste chiar pe batatura, apoi se panseaza cu leucoplast. Propolisul se schimba o data la la 3-4 zile. Dupa 2-3 aplicari, batatura se desprinde singura. Propolisul este bun si pentru negi insa tratamentul este de lunga durata.
Propolisul nu trebuie sa fie mai vechi de un an.
Ricin (Ricinus comunis) Fa-ti o frectie locala cu ulei de ricin ( cumparat din farmacie sau magazine naturiste), apoi se recomanda sa aplici propolis.
Rostopasca (Chelidonium majus)- Culege o planta de rostopasca si aplica pe batatura sucul din tulpina. Daca ai timp poti face acest lucru de 2 ori pe zi, pana batatura dispare complet. La primele aplicari vei simti o usoara senzatie de usturime in special pe zona de langa batatura asa ca-i mai bine sa o protejezi bu un leucoplast.
Tot cu rostopasca poti sa faci o cataplasma astfel: macina planta fin cu rasnita electrica de cafea, apoi amesteca pulberea cu putina apa calduta, pana obtii o pasta omogena. Pune preparatul intr-un tifon si aplica-l pe batatura.
Rostopasca este cunoscuta drept o solutie eficace in cazul bataturilor
Salcie (Salix alba)- Salcia este de mare ajutor in cazul eliminarii neplacerilor provocate de bataturi, deoarece contine acid acetilsalicilic, acesta avand un puternic efect antiinflamator
De altfel, primul medicament modern, aspirina, a fost obtinuta din extract de salcie. Decoctul din frunze de salcie amelioreaza durerile si duce la vindecarea bataturii. Il prepari din trei linguri de frunze uscate la o cana de apa. Lasa decoctul la infuzat 10-15 minute, strecoara-l si, apoi, indulceste-l cu miere. Dupa racire, aplica comprese pe locurile cu probleme.
Siminoc (Helichrisum arenarium) Marunteste planta si amestec-o cu otet apoi pune solutia pe un pansament sau leucoplast si aplica-l pe batatura. Tine 24 ore pansamentul dupa careil schimbi.
Smochin (Ficus carica) Pune peste batatura, fixate cu leucoplast frunze proaspete sau fructe de smochin pentru 24 ore.
Stanjenel (Iris palida) Marunteste si amesteca cu otet o radacina de stanjenel. Solutia obtinuta o aplici pe batatura pentru 24 sau daca poti 48 de ore.
Urechelnita (Sempervivum tectorum) Se poate face doar cu frunze proaspete pe care le strivesti si le aplici pe batatura. Tine pansamentul cu frunze 12 ore sau peste noapte, timp de cateva zile, pana la disparitia bataturii.
Usturoi (Allium sativum) In afara de reteta cu oet poti folosi si cate o feliuta de usturoi pe care o fixezi cu un leucoplast, dimineata si seara, peste batatura..
Alte retete gasite pe site-uri de specialitate â€" n-am incercat dar nu-i tarziu.
O bucata de slanina de la tarani se taie feliuta subtire, se fixeaza cu un leucoplast pe batatura. Se va schimba la 24 ore cu alta pana la terminarea bataturii.
Profita de oferta extrem de bogata pe care natura ti-o pune la dispozitie si incearca cateva preparate care vindeca bataturile si estompeaza semnele inestetice ale acestora.