Cautare

330 de rezultate pentru "scolile" (2.68 secunde)
Insa noi putem ajuta doar scolile care sunt reparate din fonduri ministeriale, prin intermediul inspectoratului", a declarat, pentru cotidianul "Replica", inspectorul scolar general Petrica Miu.
Olguta Vasilescu a mai sustinut ca in legea educatiei exista o discriminare pe baza etnica prin faptul ca in cazul copiilor minoritari acestora le sunt suportate de catre stat cazarea si transportul la scolile care predau in limba materna, insa nu se aplica acelasi regim si copiilor de etnie romana.
Alegatorii care voteaza astazi trebuie sa prezinte membrilor sectiilor de vot buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, iar in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.
Prima dintre ele prevede obligativitatea evocarii Tratatului de la Trianon in toate scolile din Ungaria si in cele cu predare in limba maghiara de pe teritoriul altor state, urmarindu-se astfel ca noile generatii sa cunoasca semnificatiile tratatului care a ciuntit Ungaria Mare si ca tinerii maghiari dinafara granitelor Ungariei sa nu mai poata fi asimilati de populatia majoritara.
faptul ca, in afara de taxele locale, un important procent din taxele nationale raman la nivelul comunitatilor, ceea ce inseamna o autonomie financiara crescuta si decizie pe plan local asupra a ceea ce se face cu banii, faptul ca elevii sunt liberi sa opteze pentru limba in care invata, iar prin noua Lege a Educatiei scolile vor fi transferate si ele administratiilor locale sau ca administratiile locale pot sa-si dezvolte propria politie.
Scolile din Covasna primesc 1,8 milioane de lei, iar cele din Harghita 1,4 milioane de lei. Cabinetul Boc darnic cu primariile PD-L Nu este prima oara cand in aceasta toamna Cabinetul Boc aloca sume mai mari cu dedicatie pentru liderii locali PD-L si UDMR.
faptul ca, in afara de taxele locale, un important procent din taxele nationale raman la nivelul comunitatilor, ceea ce inseamna o autonomie financiara crescuta si decizie pe plan local asupra a ceea ce se face cu banii, faptul ca elevii sunt liberi sa opteze pentru limba in care invata, iar prin noua Lege a Educatiei scolile vor fi transferate si ele administratiilor locale sau ca administratiile locale pot sa-si dezvolte propria politie.
Apartenenta la un partid politic este un drept constitutional al fiecaruia, dar vrem sa ne asiguram ca scolile si universitatile noastre nu sunt conduse si nu exista o mana lunga a politicului in ele', a sustinut Daniel Funeriu.
Legea educatiei aduce elemente foarte importante cu privire la cei care au rol de a decide in domeniul educatiei si aici vorbim de parinti, de unitatile locale, de cei care gospodaresc scolile, de cei care beneficiaza de serviciile acestora.
Ei trebuie sa stie de unde au aparut scolile, cum au aparut. Pe lista nu exista cele doua unitati scolare", a declarat inspectorul general, Cristian Alexandrescu.
Eu asta vreau, sa ii vad ca ies in conferinta de presa si sa spuna dragi romani trebuie sa va taiem salariile, pensiile, trebuie sa inchidem spitalele, scolile si asa mai departe", a spus Negrut.
Trebuia sa avem in Parlament o dezbatere pe acest subiect, care sa aduca la cunostinta primului-ministru care se pare ca nu stie ca acest fenomen s-a raspandit foarte mult, din pacate, mai ales in scolile si liceele din Romania", a incheiat liderul conservator.
Sa duca turistii sa viziteze spitalele si scolile desfiintate? Sau ministrul Mediului, Laszlo Borbely? Sa duca turistii sa vada muntii cheliti de paduri de dl Verestoy?", se intreaba Mugur Ciuvica.
Scolile si liceele au ajuns, nu de putine ori, zone rau famate in care elevii sunt supusi unor tentatii nocive.
Stirile politice nu au fost doar mondene iar la scolile de vara s-au lansat teme importante: constitutionalism, reforma Constitutiei, reforma administrativ teritoriala.
Ca scolile raman neincalzite? Ca se tot anunta impozitari si chiar, pe langa inghetul batranilor, si inghetul pensiilor? Ce conteaza ca se moare cu zile in Romania si ca mai avem putin si ajungem ca o tara bombardata, din ale carei ruine iese doar fum?
"Nu eu am semnat acele contracte, ci scolile. De la firmele care au fost platite, dar nu au executat lucrarile vom recupera banii executand garantiile depuse, care acopera in mare parte prejudiciul.
Alegatorii pot vota pe baza cartii de identitate, a cartii de identitate provizorii, a pasaportului diplomatic si a celui de serviciu sau a carnetului de serviciu militar, in cazul elevilor de la scolile militare.
Tu care le-ai desfiintat scolile, 3000 dintr-odata, ca intreprinderi falimentare care fabrica tampiti, inspirat poate de fiica ta pe care ai proptit-o europarlamentar si pe care ai lasat-o in scoala barului, ii aperi pe romani?
De la paroxism la legitimitate Daca nu ne-ar afecta in mod direct, modul de desfasurare a evenimentelor politice din ultimele șase luni ar fi un tablou perfect de studiu in scolile politice, caci aceasta perioada cuprinde toate ingredientele necesare unui talmes-balmes perfect.
google-analytics.com