Cotidianul.ro informeaza: USL va depune o noua motiune pe tema etnobotanicelor.
Parlamentarii Uniunii Social Liberale vor depune marti, in Parlament, o noua motiune pe tema etnobotanicelor, cu un alt titlu, a anuntat, luni, presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin.
"Vom depune maine o noua motiune, cu un alt titlu, care speram ca nu va mai fi respins", a spus Constantin, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, motiunea are rolul de a constientiza Guvernul si populatia fata de riscul pe care il reprezinta consumul de etnobotanice, in special asupra copiilor si, pe de alta parte, de a promova in Parlament o lege care sa interzica consumul si sa pedepseasca acest act.
Daniel Constantin l-a criticat, in context, pe ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, pentru "ca trage de timp" in privinta promovarii unei ordonante de urgenta in Guvern care sa interzica consumul de etnobotanice.
Presedintele PC a criticat-o si pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, pentru ca "a decis aproape singura" sa respinga prima versiune a motiunii pe etnobotanice pe care a depus-o USL saptamana trecuta.
"Doamna Roberta Anastase nu a inteles ca USL nu voia decat sa traga un semnal de alarma in legatura cu acest fenomen, care ia amploare de la o zi la alta. Trebuia sa avem in Parlament o dezbatere pe acest subiect, care sa aduca la cunostinta primului-ministru care se pare ca nu stie ca acest fenomen s-a raspandit foarte mult, din pacate, mai ales in scolile si liceele din Romania", a incheiat liderul conservator.