Executivul finanteaza gradinite fantoma. 800.000 de lei au fost alocati pentru reparatia unei gradinite care oficial nu exista si pentru construirea unei alte gradinite, proiect de care nu a auzit nimeni.
O hotarare de Guvern din aceasta luna aproba virarea din bugetul ministerului Educatiei catre inspectoratele scolare a 121.570.000 de lei. Printre investitii se numara si gradinita RO.AS.IT din Bucuresti, care nu exista, conform Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti.
De asemenea a fost aprobata si finantarea constructiei unei gradinite noi, evreiesti in sectorul 3. Cele doua gradinite ar urma sa primeasca de la bugetul ministerului Educatiei 800.000 de lei.
"Toate lucrarile efectuate si neplatite au fost asumate de inspectorii generali. Daca exista erori, in mod evident, ele vor fi corectate cei care au gresit vor fi sanctionati", a declarat Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.
"Noi putem spune doar daca scoala exista. Intrebati-i pe cei de la minister si de la Guvern. Ei trebuie sa stie de unde au aparut scolile, cum au aparut. Pe lista nu exista cele doua unitati scolare", a declarat inspectorul general, Cristian Alexandrescu.