Cautare

22553 de rezultate pentru "presedintele romaniei" (7.64 secunde)
La 10 Mai 1866, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen este incoronat domnitor al Romaniei, titlu pe care in 1881 il schimba pe rege al Romaniei La 10 mai 1866 Carol de Hohenzollern-Sigmaringen intra in Bucuresti si este incoronat domnitor al Romaniei, iar Alexandru Ioan Cuza incheie provizoratul locotenentei domnesti.
Romania Libera / 75 de ani de la pierderea Cadrilaterului - mica bijuterie a Coroanei Romaniei La 7 septembrie 1940, acum 75 de ani, Romania a cedat definitiv zona de sud a Dobrogei, asa-numitul Cadrilater, catre Bulgaria. ... Cadrilaterul a apartinut Romaniei intre anii 1913 - 1940.
Ziua Armatei Romaniei La 25 octombrie, este sarbatorita Ziua Armatei Romane. ... xxx Armata Romaniei participa cu efective la diverse misiuni internationale de combatere a terorismului, de sprijinire a pacii sau umanitare.
In acelasi timp, pentru a preintampina izbucnirea unui conflict armat in zona, Carol I, noul Domnitor al Romaniei, si guvernul tarii au adresat Portii otomane si puterilor garante un memoriu care cuprindea sapte revendicari in concordanta cu prevederile vechilor capitulatii, revendicari legitime ale statului roman, intemeiate pe argumente istorice si jurisdictii internationale.
Presedintele Romaniei, pus la punct de magistrati AMR si CSM critica dur Constitutia "Basescu" Presedintele Traian Basescu a semanat vant si acum culege furtuna. ... 3 numiti de Parlament si 3 de catre Presedintele Romaniei.;
Europarlamentarii populari au avertizat ca intrarea partidelor romanesti in PPE va fi acceptata numai dupa aderarea Romaniei la UE.
ca dupa 1990 a suportat cu rabdare toate afronturile nemeritate care i s-au adus, din dorinta de a se implica in procesul de integrare a Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana;
UPDATE ora 12:45 Congresul PNL a votat, sambata, cu unanimitate de voturi, rezolutiile privind necolaborarea cu PDL si cu Traian Basescu si desemnarea candidatilor USL pentru functia de presedinte al Romaniei - Crin Antonescu si pentru cea de premier - Victor Ponta.
14 Martie - Negoita la Dinamo Dupa 17 ore de negocieri, omul de afaceri Ionut Negoita a preluat actiunile detinute de presedintele Consiliului de Adminsitratie, Nicolae Badea, si pe cele ale lui Dragos Savulescu, devenind actionarul majoritar al clubului FC Dinamo.
Protectia penala de care beneficiaza presedintele se datoreaza procurorilor, nu judecatorilor sau legii Traian Basescu este singurul politician si singurul inalt demnitar in functie care beneficiaza de protectie penala pentru faptele comise inainte de a fi presedinte, dar si pentru cele savarsite in timpul mandatului.
Excelenta Sa Presedintele Romaniei, Domnul Klaus Werner Iohannis, a declarat: ... Sunteti deja cateva mii de oameni in peste 50 de tari angrenati in acest proiect si care faceti cinste Romaniei."  Domnul Bogdan Lucian Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, a subliniat:
Noiembrie 1998 - Comisia Europeana publica primele rapoarte de tara privind procesul de aderare a Romaniei (si a celorlalte tari candidate); ... Februarie 2000 - in cadrul reuniunii Consiliului UE pentru Afaceri Generale, are loc deschiderea oficiala a negocierilor de aderare a Romaniei;
Cine sifoneaza imaginea externa a Romaniei? ... Nu ma voi opri de aceasta data asupra lor ci voi analiza efectele regimului de putere personala instaurat dupa 2005 asupra imaginii in exterior a Romaniei.
Apreciez ca fiind inadmisibile astfel de actiuni care aduc deservicii Romaniei si care ranesc profund demnitatea mea de roman, de ardelean, si a comunitatii muresene, din Transilvania, pe care am onoarea sa o reprezint si sa o apar aici, in forul legislativ al tarii.
UN PROIECT PENTRU O CRESTERE ECONOMICA SUSTENABILA Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, sub Inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis si cu sprijinul Academiei Romane si al Bancii Naționale a Romaniei va invita, marti, 5 iulie 2016, la Palatul Parlamentului, de la ora 11:00 in Sala Nicolae Iorga la evenimentul de lansare in dezbatere publica a documentului strategic:
Desi solicitase sa se adreseze plenului reunit al Parlamentului marti, presedintele Traian Basescu a fost "programat" de senatori sa-si rosteasca discursul ieri dupa-amiaza. ... "Presedintele Romaniei are tot dreptul sa solicite sa ia cuvantul, dar este intr-o faza de suspendare, a incalcat Constitutia Romaniei.
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit luni, 18 mai, la Palatul Elysee, cu omologul sau francez, Nicolas Sarkozy. Cei doi sefi de stat au programat un dejun de lucru oferit de presedintele Frantei.
Reprezentantii PSD si PC au iesit, luni, de la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, la Cotroceni, la cateva minute de la inceputul intalnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor, la fel ca si delegatia PNL.
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, dupa consultarile cu partidele politice, ca setul de masuri adoptat la ultimul Consiliu European va feri Romania de orice fel de derapaje, in special de populismul propriilor oameni politici.
Sunt sigura ca presedintele Crin Antonescu reprezinta aceste deziderate. ... Presedintele Antonescu va sti sa-i comunice emisarului SUA faptul ca e o dovada de mult prea mare democratie atitudinea Guvernului USL fata de atitudinea anarhica a conducerii Parchetului General in raport cu principiile si normele statului de drept.
google-analytics.com