Reprezentantii PSD si PC au iesit, luni, de la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, la Cotroceni, la cateva minute de la inceputul intalnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor, la fel ca si delegatia PNL.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca formatiunea sa a parasit consultarile initiate de seful statului pe tema revizuirii Constitutiei, considerand ca, prin chemarea grupului independentilor, care nu reprezinta un partid parlamentar, presedintele Basescu nu a respectat invitatia facuta partidelor parlamentare.
Ponta a facut referire la scrisoarea adresata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a chemat la consultari celelelate "partide si formatiuni politice reprezentate in Parlamentul Romaniei", unde se precizeaza ca "delegatia partidelor" poate fi alcatuita din trei persoane.
"Nu se punea problema ca presedintele sa isi cheme sustinatorii - un partid neinfiintat inca dar creat pana la urma pentru a sprijini presedintele si Guvernul actual, o formatiune parlamentara care nu are nici votul oamenilor si nici recunoasterea juridica, asa cum o cer legile Romaniei. Cred ca presdintele Romaniei trebuie sa fie primul om din aceasta tara care respecta votul oamenilor, legile tarii si structura politica a statului roman ", a spus Ponta.
El a aratat ca, in conditiile in care Traian Basescu nu si-a respectat invitatia, asa cum a adresat-o PSD, delegatia social-democrata nu a mai dorit sa participe mai departe la consultari.
Ponta a aratat ca i-a prezentat presedintelui in scris punctul de vedere al PSD vizavi de problemele legate de obiectul consultarilor.
"Daca presedintele tarii a ales sa nu respecte propria invitatie, vointa electoratului, legile privind formatiunile politice, intreaga responsabilitate ii apartine", a adaugat Ponta.
El a aratat ca era necesara o astfel de demarcatie intre putere si opozitie, in conditiile in care si PNL si PC au parasit consultarile din acelasi motiv.
"Poate ca pentru societatea romaneasca, o demarcatie mai clara a celor care se afla in opozitie si a celor care se afla la putere, chiar pe usa din dos, nu pe cea din fata, a votului popular era necesara in acest moment", a aspus Ponta.
Liderul PSD Victor Ponta a precizat ca a formatiunea sa a venit la consultarile cu seful statului cu toata deschiderea si buna credinta, pregatind un material pe care l-a inmanat lui Traian Basescu referitor la modernizarea statului, revizuirea Cosntitutiei si prioritatile legislative ale PSD.
Si reprezentantii PNL au iesit, luni, de la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, organizate la Cotroceni, la cateva minute de la inceputul intalnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor.