Cautare

1026 de rezultate pentru "pisica pe str basarabiei" (8.27 secunde)
un Katyn romanesc si o lectie de istorie si demnitate nationala", pe care o puteti citi in continuare. ... Dupa ultimatumul dat de Stalin, in 26 iunie 1940, Romaniei i-a fost impusa cedarea Basarabiei si a nordului Bucovinei catre URSS.
La finalul unei alte conferinte, organizata, de data aceasta, la Constantinopol, sultanul elibereaza un firman, la 16 decembrie 1861, prin care este cunoscuta, pe deplin, unirea Principatelor Romane.
Pana la razboi, pe teritoriul Ucrainei locuia o diaspora evreiasca foarte numeroasa care juca acest rol. ... Un puternic element destabilizator pentru vecina noastra este prezenta militara ruseasca in Sevastopol si in formatiunea separatista de pe Nistru, precum si numeroasa diaspora rusa.
Ea era bantuita in lung si-n lat de urgiile tataresti si cetele cazacilor zaporojeni pusi pe prada.
- pana la apusul vietii, vreau sa pasesc si eu pe pamantul stramosesc al marelui nostru Stefan cel Mare, sa vad, sa calc pe "pamintul sfint" al lui, pe la Chilia si Cetatea Alba, si Hotin!
Marsul pentru Basarabia "Solidaritate cu Basarabia" este mesajul pe care il vor transmite participantii la o ampla manifestatie, care va avea loc in Bucuresti, duminica, de la ora 14:00.
Mai intai, la 27 martie, Sfatul tarii, cum se numea atunci Parlamentul Basarabiei si care cuprindea reprezentanti ai tuturor minoritatilor nationale, a votat in favoarea Unirii Republicii Democratice Moldovenesti (Basarabia) cu Romania.
Aceasta criza intervine intr-un moment oricum delicat pentru partidele aflate la guvernare, respectiv primul tur al alegerilor locale, cu rezultate importante obtinute de partidele politice pro-moscovite si marcate de castigarea municipiului Balti de unul dintre pionii activi ai Federatiei Ruse in Republica Moldova, castigarea municipiului Orhei de un milionar dubios, acuzat de devalizarea sistemului bancar de peste Prut si, in sfarsit, cu un anuntat tur II pe muchie de cutit privind capitala Chisinau, cu sanse pentru candidatul socialistilor moldoveni, afiliati Moscovei.
Privind in retrospectiva evenimentul la care am luat parte ca reporter al publicatiei Realitatea din Calarasi, pot spune despre cei care au fost la acest eveniment ca se poate vedea pe fata lor un singur lucru: isi doresc o schimbare, unirea Basarabiei cu Romania.
In anul 1878, dupa Razboiul de Independenta al Romaniei, Rusia a cerut aliatilor romani sa ii cedeze cele trei judete din sudul Basarabiei care fusesera inapoiate romanilor in 1856.
Din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, omagiu la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania.
In ultimii ani a fost sarbatorita exclusiv pe 21 iunie. Se sarbatoreste si Ziua Mondiala a Hidrografiei, instituita de Organizatia Hidrografica Internationala in vederea promovarii navigatiei in siguranta pe ape si in porturi si a protejarii rezervelor marine.
O carte care, si ea, enunta adevaruri pe cât de simple, pe atât de nestiute, pe cât de fundamentale, pe atât de neluate in seama.
Trufia si aroganta greco-catolicilor se bazeaza pe atitudinea mai putin dispusa la dialog a Vaticanului cu fratii ortodocsi de la rasarit.
Dupa cum si teritoriul statului nu coincide nici cu cel al Basarabiei istorice si este in pericol sa nu mai fie nici cel de pe vremea RSS Moldovenesti.
Trecerea in revista a proiectelor de hotarire prevazute astazi pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local a constituit tema conferintei de presa organizata ieri de primarul Iuliu Ilyes.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis insa recursul si a dispus inceperea urmaririi penale impotriva persoanelor implicate si datorita faptului ca CEDO se afla in pronuntare pe admisibilitatea plangerii pagubitilor BIR.
Palatul comunal Calarasi (Primaria Calarasi) Pe teritoriul administrativ al municipiului Calarasi, asa cum este el delimtat astazi, descoperirile arheologice si marturiile documentare atesta faptul ca din neolitic si pana la formarea statului national roman, rezultat al Unirii celei mici de la 24 ianuarie 1859, aici, la cotul Borcei s-au constituit si dezvoltat doua asezari omenesti:
Kalman, 19 ani, ambii din municipiul Sfantu Gheorghe, care au rupt doua drapele ale Romaniei ce erau amplasate pe un stalp pe Str. ... In aceeasi noapte, in jurul orei 3.30, o patrula de jandarmi i-a identificat pe C. Lorand, 24 de ani, si pe B.
O prima zona este cea de la intersectia str. Brailei cu str. ... Mai mult decit atit, Eugen Gavan crede ca ar fi frumos daca &#"pe timpul verii ar fi amenajate niste ateliere de creatie undeva intre Biserica Greaca si Muzeul de Istorieā€.
google-analytics.com