Filiala judeteana Covasna a PD se declara "indignata" de distrugerea drapelelor nationale la Sfantu Gheorghe de catre cativa tineri ma-ghiari, considerand ca responsabilii morali ai acestei actiune sunt UDMR, CNS si UCM. Intr-un comunicat transmis ieri, conducerea PD Covasna condamna actiunile acestor tineri si arata ca responsabilitatea morala apartine UDMR, CNS si UCM, care in lupta politica pentru castigarea electoratului maghiar nu cunosc alta modalitate "decat propaganda antiromaneasca, extremista si sovina".
"Faptele iresponsabile ale acestor tineri se inscriu in aceeasi categorie de denigrare a simbolurilor nationale si batjocorire a sarbatorii nationale a Romaniei ca si gestul UDMR de depunere la statuia lui Avram Iancu din Cluj-Napoca a unei coroane cu panglica mortuara. Delimitarea liderilor UDMR fata de actele celor patru etnici maghiari nu poate fi considerata sincera, atata vreme cat insasi Uniunea actioneaza in mod identic", se arata in document. Conform Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, in noaptea de joi spre vineri un echipaj de siguranta publica din Politia municipala Sfantu Gheorghe a surprins in flagrant doi tineri, B. Erno, 20 de ani, si K. Kalman, 19 ani, ambii din municipiul Sfantu Gheorghe, care au rupt doua drapele ale Romaniei ce erau amplasate pe un stalp pe Str. 1 Decembrie 1918 din municipiul-resedinta de judet.
In aceeasi noapte, in jurul orei 3.30, o patrula de jandarmi i-a identificat pe C. Lorand, 24 de ani, si pe B. R.S., 16 ani, care au incendiat un drapel al Romaniei ce era amplasat pe Str. 1 Decembrie 1918. (D.P.)