Cautare

3724 de rezultate pentru "mihai eminescu" (4.15 secunde)
Editura National are placerea si onoarea de a va prezenta editia integrala Mihai Eminescu, alcatuita din 11 volume, care cuprinde intreaga opera a poetului nostru national, editie critica ingrijita de istoricul literar Acad.
15 ianuarie este ziua lui Mihai Eminescu, dar si Ziua Culturii Nationale. ... Data la care se sarbatoreste aceasta zi este data nasterii poetului national al romaanilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Fiind foarte roman, Eminescu e universal", spunea poetul Tudor Arghezi.
Regele Mihai a fost inmormantat la Curtea de Arges. ... Filip Stan) Regele Mihai I a fost inmormantat la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiespiscopala si Regala, unde a fost inmormantata si Regina Ana.
Nici vorba sa inclin spre tabara literatilor care l-au denumit pe Eminescu "cadavrul din dulapul culturii romane". ... Pentru ca prin "bulgaroi" Eminescu ii viza pe compatriotii Bratieni (familie al carei numei vine de la brat- frate, in lb.
167 de ani de la nasterea poetului, Mihai Eminescu. Luceafarul, cel mai lung poem de dragoste din lume In fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, Luceafarul poeziei romanesti ajunge la inimile celor care il omagiaza.
intrucat Mihai Vlad si-a exprimat dorinta de a fi mentinut in functia pe care o detine, iar marcel Sampetru si George Balan sunt in asteptarea unei oferte de ocupare a unor posturi de conducere in interiorul Ministerului Public (Parchetul General si alte Parchete), au convenit sa uzeze de informatiile la care Mihai Vlad are acces datorita functiei detinute (sef Serviciul Informatii Ilfov).
Grupul Evenimentul Romanesc, ai carui actionari sunt jurnalistii Ion Cristoiu si Vlad Pufu, a cumparat Editura Eminescu de la scriitoarea Silvia Cinca.
„Mihai Eminescu“ sau „Sursa zero“, dupa cum s-a autointitulat persoana care a trimis presei anul trecut stenogramele, revine si spune ca are dovezi care atesta autenticitatea textelor.
Dupa Palatul Parlamentului, unde Manuela GOLESCU a primit distinctia Mihai EMINESCU, a urmat un spectacol extraordinar cu actrita Manuela GOLESCU si maestrul Eusebiu STEFANESCU, cu participarea grupul BREVIS CVARTET, la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, duminica, 13 ianuarie 2013, ora 19.30.
Asemenea unui reactor nuclear care a incetat sa functioneze, opera lui Eminescu nu inceteaza sa raspandeasca radiatii. ... De intamplari miraculoase, aproape incredibile, cum a fost restituirea, pentru marele public, a unui top de scrisori Eminescu-Veronica Micle, ori a unor crampeie de manuscrise, in sfarsit descifrate.
Astazi, de ziua nasterii lui Eminescu, aceia dintre noi care tin sa-si mai aduca aminte de ea - si de Poet - se pot opri, bunaoara, asupra unor lucruri si intelesuri mai putin sau deloc stiute din scrierile sale.
Prezenta la Iasi la Teiul lui Eminescu din Parcul Copou, Elena Basescu, candidatul independent la Parlamentul European nu a stiut sa spuna care este data de nastere a poetulu national Mihai Eminescu.
Panaitescu), care si-a inchinat viata studierii operei poetului Mihai Eminescu. El este cunoscut si apreciat in tara si strainatate pentru cercetarea si publicarea operelor complete ale lui Mihai Eminescu, indeosebi a celebrelor Manuscrise facsimilate.
Presedintele Klaus Iohannis a marcat pe Facebook implinirea a 165 de ani de la nasterea lui Mihail Eminescu. ... Se implinesc 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. ... In aprilie 1881, intr-un articol din ziarul Timpul, Eminescu scria: ... Mulțumesc, Eminescu!
Dumnezeul sufletului romanesc la Eminescu ma-nchin ca la Dumnezeu spuse palmasul, nestiutorul de carte, argatul ogoarelor lui ma inchin spusera pe rand invatatorul apoi invatacelul si pruncii inca nenascuti spusera la fel dinlauntrul mamelor lor care si ele erau inauntrul mamelor mamelor lor la Eminescu ma inchin ca la Dumnezeu rostira teii si plopii si mestecenii infratiti in aceeasi religie cu ierburile si lacurile si luceafarul de ziua si cu marea care are margini frumoase ca un mormant de poet lui ma supun, doar lui rosti de la Cozia, de sub lespedea lui Mircea cel Batran si de la Arnota, Basarab Voievod si capul lui Mihai vorbi de la manastirea Dealu si Constantin Brancoveanu, din singurul mormant fara trup al catedralei Hurezilor cum de il iubesc cu plecaciune toate acestea si altele cu ele dimpreuna incat daca sapi in miezul nestematelor dai de el si daca asculti inima pietrelor il auzi cum bate si daca il scoli in crucea noptii pe taran si-l intrebi cum se cheama sufletul lui iti va raspunde dintr-o rasuflare, Eminescu?
Slujba de pomenire a poetului national Mihai Eminescu la cimitirul Bellu Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, sambata, 15 iunie 2013, de la orele 11.30, va fi oficiata o slujba de pomenire a poetului national Mihai Eminescu la implinirea a 124 de ani de la trecerea sa la cele vesnice (15 iunie 1889 - 15 iunie 2013) la mormantul sau din cimitirul Bellu.
Pentru ca 15 Ianuarie e ziua lui Eminescu. ... Tot astfel si Eminescu ar trebui reamintit, recitit si pomenit in fiecare zi. ... Ziua lui Eminescu. ... Ce mai poti spune cu dreptate despre Eminescu dupa ce atatea s-au spus, de cele mai multe ori, cu fatarnicie? Eminescu, prieteni, e o clipa.
Eminescu, simbolul central al romanismului - Eminescu a devenit pentru noi, romanii, simbolul central al romanismului.
SARMANUL DIONIS - Tematica si motive literare Cea mai insemnata caracteristica a nuvelei Sarmanul Dionis a lui Eminescu este setea de absolut a eroului romantic, care depaseste experientele existentei reale printr-o extraordinara aventura temporala, spatiala si modala, acesta fiind individual sau prin cuplu.
Poezii, Editura Eminescu 1977: ... Eminescu 1979: ... Eminescu 1981: ... Eminescu 1983: ... Eminescu 1983: Mindria de a fi romani- Ed. sport-turism 1986:
google-analytics.com